În această dimineață, prezentatorul emisiunii “Ora de Ras” de la Jurnal TV a văzut moartea cu ochii. Incidentul a avut loc pe strada 31 august, colț cu Bănulescu-Bodoni. Frapat de cele întâmplate, prezentatorul i-a adresat o scrisoare deschisă Ministrului Afacerilor Interne, Dorin Recean pe facebook.

În cele din urmă, prezentatorul a relatat cu lux de amănunte cum a avut loc incidentul.

“Azi dimineaţă, pe la 8:35, mergeam pe strada “31 august” din Chişinău, savurând toamna asta atât de frumoasă. La intersecţie cu strada Bănulescu-Bodoni, privesc în stânga, în dreapta… văd că primele maşini sunt cam pe la staţia de troleibuz şi păşesc îndrăzneţ drept pe zebră, în convingerea că e dimineaţă, e centrul oraşului, am pe mine haine de culoare deschisă şi mă văd, nu mă paşte vreun pericol. Greşit!
Un taxi argintiu a trecut peste mine! Chiar peste mine! Venea cu viteză mare şi nici nu a încercat să încetinească sau să se ferească! A mers drept peste mine, aşa încât mi-am auzit nasturii de la bluză zângănind la atingerea cu fierul maşinii. Am rămas şocat!
Am privit în urma taxiului şi am observat că s-a văzut totuşi nevoit să oprească în mulţimea de maşini care se îmbulzise sub semaforul care semnala roşu la intersecţie cu strada Bucureşti. Aveam Tab-ul la mine aşa că am alergat încolo, m-am băgat obraznic în faţa taxiului cu pricina şi… nu, nu, nu… nu i-am dat un pumn în nas şoferului, cum, recunosc, am fost tentat să fac, ci doar i-am făcut câteva poze. A deschis geamul. M-am gândit pentru o secundă că o să zică ceva de genul: “Vă rog să mă scuza-ţi, mă grăbesc, am o urgenţă…” Aha, pe dracu!

Mi-a pozat! Da, da! Mi-a pozat, mi-a rânjit şi mi-a spus: “VSIO?!”
Apoi stimaţi domni super-puper miniştri, şefi, şefuleţi şi mai cum sunteţi!
Uniforme noi, GPI, “Cunoaşteţi ploiţÎstu tău!”, camere video, maşini noi…
Dar vă întreb şi eu, dle Ministru Recean – VSIO!?…

Înţeleg că asta li se întâmpla la sute, dacă nu mii de oameni. Dar eu iată am pozele, le ataşez aici. Iată individul. Ce să fac acum? Să merg să depun plângeri, să deschid vreo 60 de uşi, să merg să susţin testul acela de alcoolemie, de droguri, de mai ştiu eu ce, să pierd vreo câteva luni prin judecăţi, să caut martori?”, scrie prezentatorul pe pagina sa de facebook.

În concluzie, prezentatorul menționează: “PS: Putem să ne unim noi cu Europa măcar mâine, dar ignoranţa asta nu o dezlipeşti nici cu cuţitul! Oameni buni, aveţi grijă cum traversaţi strada şi viaţa în Republica Moldova!”.

Distribuie articolul: