Actorul și prezentatorul Anatol Durbală, prezent la un interviu în cadrul emisiunii „Alb & Negru” de la UNIMEDIA, a povestit cu mult drag despre conlucrarea sa cu ziaristul și scenaristul Constantin Cheianu. Durbală s-a referit la produsul pe care aceștia îl crează pentru public – „Ora de Ras”, la sicronizarea ideilor comune și a răspuns la frecventa întrebare: „Nimeni nu v-a amenințat încă?”

„Noi ne cunoaștem de foarte mult timp, dar dincolo de faptul că este un om cult, un om de litere, un om deja cu o experiență vastă în spate: ca și dramaturg, ca și jurnalist, a scris atâtea piese, a fost montat în atâtea locuri, orașe, țări, Constantin Cheianu este un coleg de excepție. Noi amândoi am venit în TV cu o experiență deja, nu am fost luați din stradă. Cred că, dacă se făcea un an de zile casting pentru emisiunea „Ora de Ras”, tot nu se găseau acești trei oameni care se completează perfect în idei: Constantin Cheianu, Anatol Durbală și Ruslan Moroșanu, producătorul nostru. Ne-am potrivit foarte bine, iar eu cu Domnul Cheianu, care ne știm de 20 de ani, chiar astăzi dimineață am avut o întâmplare foarte haioasă: Am deschis calculatorul și primul lucru pe care l-am văzut a fost un subiect trimis de colegul Cheianu despre vecini. L-am sunat imediat și i-am spus, râzând: Costel, eu ieri toată ziua am zis să te sun să-ți sugerez să faci un subiect la această temă”, povestește Anatol Durbală, subliniind că acest tandem este unul foarte potrivit și care dă roade prin edițiile tot mai vizionate ale emisiunii „Ora de Ras”.

 

Avem o libertate totală!

Prezentatorul show-ului umoristic de la Jurnal TV, Anatol Durbală a precizat că nu este influențat și nici amenițat de nimeni, nici din televiziune, dacă vine vorba despre cenzură, nici din politică, dacă e să vorbim despre comenzi politice. „O spun cu mâna pe inimă și deschis: Eu nu primesc telefoane, telegrame, scrieri, dătături din ochi sau din barbă, sugestii de genul ‘pe ăla critică-l’ sau ‘pe ăla nu-l critica’ – noi avem o libertate totală! Deocamdată avem un singur mesaj de amenințare, primit de domnul Cheianu, despre care se știe (au primit atunci patru jurnaliști), în rest, eu nu am primit telefoane sau altceva de la nimeni, cinstit vorbesc. Trebuie să recunosc, prietenii mă întreabă frecvent dacă sunt ok, mama mea își face mereu griji, una dintre studentele mele mi-a povestit că taică-su, atunci când privește „Ora de Ras” se crucește că noi nu vom muri de moarte bună – oamenii se îngrijorează, își fac griji de noi foarte mari. Deocamdată ne lasă. Până și colegii mei din Rusia, cărora le-am tradus ce-i cu emisiunea, ce facem, mi-au zis că asta e pură democrație. Deci trebuie să recunoaștem că e ceva!”, a mai spus Anatol Durbală.

Precizăm că emisiunea „Ora de Ras” a ajuns la al cincilea sezon de difuzare, iar în curând va aniversa 200 de ediții de satiră și umor televizat.