După anunțarea rezultatelor finale legate de competiția Eurovision 2014, Boris Covali a făcut mai multe acuzații, inclusiv vizând unul dintre membrii juriului și anume pe compozitorul Anatol Chiriac. Contactat de revista noastră, acesta a ținut să precizeze că e ușor să dai vina pe cineva când nu găsești alte justificări.

“Suntem în Postul Mare când e păcat să vorbim lucruri nefondate. Eu țin mult la Boris ca interpret, este deja un artist cu experiență, însă așa e lumea: când nu le reușește ceva, cel mai ușor e să dai vina pe alții. Sunt deja de zece ediții membru al juriului și nu pot să-mi permit să recurg la șiretlicuri. Este onoarea mea, la care țin cel mai mult. În plus, la Eurovision pleacă mereu cel care este mai bun, iar acest lucru nu depinde doar de aprecierea mea, mai sunt alți 11 membri ai juriului, pe care nu m-am apucat niciodată să-i influențez”, ne-a declarat compozitorul.

Mai mult, Chiriac a precizat că a venit cu cinci minute înainte de eveniment, iar membrii juriului s-au schimbat la finală în proporție de 75 la sută – era imposibil să umbli cu convingerile pe la fiecare. “Nu o cunosc personal pe Cristina Scarlat, pentru mine contează profesionalismul interpretului, piesa din concurs, marniera interpretativă, valoarea pe care o dă artistul piesei. Eu jurizez, nu am rude și nu colaborez cu nimeni dintre interpreții din concurs. Boris a făcut multe declarații în avans, iar în final căuta să spele rufele în ograda cuiva. Dacă televotingul poate fi influențat, atunci juriul apreciază profesionalismul. Eu i-am dat lui Covali 10 puncte, cred că e de la sine înțeles că dacă aveam ceva cu el sau dacă vroiam să-l cobor îi acordam patru sau cinci”, a mai precizat Anatol Chiriac.

“Îmi face PR gratis”

Compozitorul cu 40 de ani de experiență în muzică, și peste 10 ani de pedagogie muzicală ne-a mai spus că își dorește mereu să-și păstreze onoarea și demnitatea. “Mă bucură faptul că Boris îmi oferă atenție, însă eu nu ies la ring cu nimeni. Îi doresc succes în tot ceea ce face și cred că acum trebuie să-i dorim mult succes reprezentantei țării noastre la Copenhaga, Cristina Scarlat”, a mai spus juratul.

Anatol Chiriac face acum adesea naveta Moldova-Franța, compune muzică și aici și acolo și declară că este foarte apreciat de europeni pentru activitatea sa muzicală. “Mă bucură să aud de la prietenii mei, de la cunoscuți că îmi aud piesele prin localuri din Europa, pe unde merg, prin hoteluri din China și eu îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu mă părăsește inspiranția. Nu am timp de scandaluri, cine are – să și-l pierdă cu ele”.

Distribuie articolul: