Experiența de la Eurovision 2015, selecția națională, n-a făcut decât să-i „sufle vânt în pânze” Anastasiei Ursu. Tânăra cântăreață s-a întors în Federația Rusă, acolo unde muncea de mai mult timp la câteva proiecte profesionale și unde, zilele trecute, a lansat mult așteptatul album „Illusions”, în care a investit peste 2 ani de muncă. Miss M a acceptat să ne dezvăluie, într-un interviu exclusiv, mai multe detalii din spatele cortinei lansării!

Experiența de la Eurovision 2015, selecția națională, n-a făcut decât să-i „sufle vânt în pânze” Anastasiei Ursu. Tânăra cântăreață s-a întors în Federația Rusă, acolo unde muncea de mai mult timp la câteva proiecte profesionale și unde, zilele trecute, a lansat mult așteptatul album „Illusions”, în care a investit peste 2 ani de muncă. Miss M a acceptat să ne dezvăluie, într-un interviu exclusiv, mai multe detalii din spatele cortinei lansării!

Anastasia, povestește-ne despre când ți-ai dat seama că trebuie că începi munca la acest album. Câte piese conține?

Am lucrat la acest album timp de doi ani. Când a apărut primul single „Not Vogue”, am hotărât că vreau nespus de mult să-mi fie auzite și celelalte piese. Am găsit limbă comună cu aranjorul pieselor, Dmitry Agafonov. S-a îndrăgostit de piesele mele de la prima audiere. E foarte important când se lucrează la ceva cu dragoste, o simte publicul în primul rând. Mi-a sunat la 3 dimineața:  “Nastea, ascultă te rog! Vezi ce experiment am făcut!” Am scos laptopul de sub pernă și am ascultat piesa deja într-o nouă variantă. Am lucrat cu multă nebunie la acest album. Au fost și piese, pentru care era nevoie de timp, ca să găsim metoda de exprimare potrivită.

Andrew Weed (sound production) a fost un regizor adevărat pentru mine. Apreciez foarte mult critica lui. A scos din mine mii de nuanțe, pe care nu le puteam găsi de una singură. Are o experiență foarte mare. Leonid Agutin, Nicolai Noskov ș.a. nu în zadar își continuă colaborarea cu el de atâția ani.

În acest album au intrat 10 piese, printre care – „Nasty Summer”, „Not Vogue”, „Lonely Stranger”, dar și alte piese noi. Toate sunt semnate de mine (excepție „Not Vogue” – colaborare cu textierul Elena Zlobina).

COLYAK-GORSEL-22

În ce limbi cânți în acest album și în care dintre limbi te simți cel mai bine?

Proiectul Miss M este un proiect de muzică pop-dance în limba engleză. Astfel, toate piesele sună în engleză. Tendințele muzicale de astăzi sunt bazate pe muzica venită din Marea Britanie și SUA. De fapt, limbajul muzicii este înțeles peste tot în lume, de aceea cu el mă simt cel mai bine!

De ce „Illusions”? Ești de părere că nu ar trebui să luăm viața prea mult în serios? Care e mesajul acestui album?

Nu v-ați întrebat niciodată de ce vă plac poveștile, romanele, filmele, spectacolele de teatru și circ?!

Viața reală și așa este plină de dezamăgiri, sărăcie și necazuri. Nouă ne place să ne amăgim puțin și să fim sustrași de la banalitățile vieții. Muzica, la fel, ne poate implica într-o aventură frumoasă. Toate subiectele sunt luate din viața mea personală. Sigur că sunt puțin hiperbolizate, pipărate.

Aș vrea ca oamenii care au trecut prin aceleași situații ca și mine, să înțeleagă că nu sunt singuri pe Pământ. Fiecare trece prin astfel de peripeții. O iau și eu prea serios la inimă, însă mă strădui să mă schimb.

Deși este dificil să enumeri acum, spune-ne cine sunt oamenii care te-au ajutat la această mare realizare a ta și cărora le ești recunoscătoare acum.

Părinții mei, care mi-au fost exemplu. Ei m-au învățat să muncesc mult și să fiu răbdătoare.

Toți profii mei, care mi-au predat lecții, inclusiv și de viață: Irina Morari (canto), Irina Neoneta (pian); Ala Vatamaniuc (solfegiu și teoria muzicii); Elena Kuzmina (artistă emerită a Rusiei, canto); verișoara mea; Kristina Vîrlan, care mereu mă îndeamnă să ma mișc înainte; Andrew Weed, care mereu mă învață să încerc ceva nou; Inna Gans, care m-a ajutat în organizarea acestui eveniment; iubitului meu, pentru aceea că se încrede în mine și mă inspiră. De fapt, de la fiecare om care mi s-a întâlnit în viață, am învățat ceva nou.

Știm că ai organizat și o lansare pe cinste. Prin ce s-a făcut specială?

A fost o expoziție-concert. Pictorul Antonia Lev, care a lucrat la copertă albumului, și-a prezentat lucrările, printre care și posterul făcut special pentru Dita von Deese. Cei mai norocoși au primit în dar CD-ul într-un album cu comicsuri  la fiecare piesă.

La deschiderea concertului, a evoluat Drum Show Glow Beat –  o echipă de toboșari cu un adevărat show de lumini.

Prestația noastră a fost absolut LIVE. Am avut și transmisiune online a concertului. Oamenii din mai multe țări au avut posibilitatea să  ne privească virtual. Am primit foarte multe mesaje de la fanii din Ucraina. La piesa „Give me a Smile”, au ieșit pe scenă și elevii mei. Copiii au creat o atmosferă deosebită în sală. La final, dansau și cei mici, și cei mari. Nu m-am așteptat că vor veni atâția oameni și reacția lor va fi într-atât de emoționantă. Am zâmbit și am plâns împreună.

Ținuta pe care ai purtat-o la lansare este adorabilă. Cine a creat-o și recomandat-o?

Tot timpul am fost preocupată de muzică, de repetiții cu muzicienii, de sunet într-atât de mult, încât am uitat de ținută. În ultimele zile înainte de lansare, ne-am adresat la mai mulți designeri vestimentari, însă nu s-a găsit nimic potrivit pentru Miss M. Aveam ultima șansă: o oră la dispoziție, ca să-mi găsesc costumul. Am întrat în mall-ul din apropiere și am  procurat primele haine care mi-au atras atenția. Totul nu ar fi avut sens fără cercelul cu litera „M”, pe care l-am primit cu 5 minute înainte de ieșire pe scenă. Nici nu știu de la cine a fost cadoul, însă îi transmit un mulțumesc mare acestei persoane tainice!

Ce urmează după această lansare? Mizezi pe extinderea spațiului de promovare?

N-aș vrea ca muzica mea să fie împărțită pe teritorii. Piesele Miss M se plasează pe sursele iTunes, Google Play, Amazon, Spotify în toată lumea. Sunt ascultate cel mai des în Suedia, Marea Britanie și State. A rămas numai să organizăm un turneu prin Europa. Deci acesta și este scopul.

Mulți artiști își aseamănă piesele și albumele cu niște copii. Care e investiția morală, pe lângă cea temporară și materială, pe care le-ai făcut în acest album?

Ai dreptate! Orice mamă ar fi de acord. Uiți de chinurile pe care le-ai suferit în timpul sarcinii și nașterii copilului, pentru că îți rămâne în memorie pe o viață întreagă acest moment de euforie, când  copilul se naște. Acest moment de euforie s-a întâmplat în ziua când mi-au fost auzite piesele. A fost un moment fantastic!

Ce există în piața muzicală din Rusia și nu ai găsit acasă, în Republica Moldova?

Există o concurență foarte înaltă. De aceea și produsele muzicale sunt de nivel foarte înalt. Nu vorbesc acum de ceea ce urmăriți la posturile de televiziune.

Din punct de vedere material, te-ai descurcat de una singură, sau ai avut nevoie de sponsori?

Mereu m-am descurcat de una singură. Muncesc foarte mult ca să pot realiza ceea ce mi-am pus în plan. Cu siguranță că dacă ar fi existat o finanțare, acest album s-ar fi lansat cu mult mai devreme!

Mult succes, Anastasia!

Foto: Arhiva Personală

Distribuie articolul: