La sfârșit de mai, concursul național de frumusețe și grație Miss Moldova și-a desemnat învingătoarea anului. Coroana și marele titlu au mers spre Anastasia Iacub – o tânără de 19 ani, care urmează să ne reprezinte țara la Miss World 2015, competiție ce urmează să se desfășoare în luna decembrie, în orașul chinez Sanya. Anastasia se pregătește intens pentru marea competiție. Frumoasa brunetă a acceptat să iasă din zona de confort și s-a lăsat fotografiată în niște locuri în care unicul accent a fost doar ea. Pe lângă frumusețe și eleganță, am descoperit o fată care investește în visuri, o fată cu pasiuni, o fată care știe în ce culori își va picta viitorul.

Anastasia, ai început să studiezi Designul Vestimentar la Academia de Arte Frumose. Povestește-ne despre planurile pe care le ai după ce te vei vedea diploma în mâini. Ce stil vestimentar îți place să abordezi?

După ce mă voi vedea cu diploma de designer vestimentar în mâini, cred că voi ajunge și un bun specialist în acest domeniu. N-aș avea curajul să mă apuc de cusut colecții după 4 ani de studii. Vreau să încep să-mi creez colecții de pe acum, vreau să fiu mereu în acțiune. Voi aborda eleganța, chiar dacă îmi place să afișez stilul casual în ținutele mele vestimentare.

m4

Make-up-ul este și el un fel de a-ți manifesta dragostea pentru frumos. Cum ai îndrăgit acest hobby?

Acest hobby a luat naștere când aveam 15 ani. De mică o duc bine cu desenul și m-am gândit să aplic această artă pe chipurile femeilor. Dacă e să fiu sinceră, nici până azi nu am început să fac cursuri de makeup artist, am învățat totul singurică. Primele modele care mi-au suportat „caricaturile” sunt sora și vecina mea. Am început cu cele mai simple cosmetice. Treptat, am început să progresez, am început să caut tutoriale video despre makeup, ori acceptam să fiu model în cadrul seminarelor de makeup. Eram atentă la toți pașii, după care, veneam acasă și repetam. Așa am obținut mai multe informații despre hobby-ul meu. Cu timpul, am adunat în geanta mea mai multă cosmetică profesonistă.

Acum, din acest hobby câștig bani. Vreau să vă spun că dacă există dorința, poți învăța și de unul singur să faci ceva, fără ca să investești o grămadă de bani în cursuri. Primesc o mare plăcere când fac acest lucru. Sunt mândră să dăruiesc o picătură de frumusețe pe chipurile femeilor.

m3

Ce s-a schimbat în viața ta după ce ai obținut oficial titlul de cea mai frumoasă tânără din țară?

După ce am obținut titlul de cea mai frumoasă domnișoară din țară, am început să am parte de foarte multă atenție. Sunt răsfățată în limita posibilului de către cei care mă înconjoară, dar înțeleg că este o răspundere mare, un angajament din partea mea și majoritatea timpului îmi este ocupat cu pregătiri pentru Miss World, ca să reprezint Moldova cu demnitate și să arăt întregii lumi ce popor frumos suntem.

m2

Cum decurg pregătirile pentru marea competiție care te așteaptă în China? Te antrenezi la capitolul promovare turistică, proiectul de soluționare a unei probleme de impact național, socializare continuă și toate astea – exclusiv în engleză?

Mă pregătesc intens pentru marea competiție, inclusiv prin cursuri de engleză. Sunt pregătită să-mi reprezint țara, să vorbesc despre atracțiile ei turistice și locurile pitorești care merită să fie explorate. Sper să fim apreciați la justa valoare. Sunt mândră de patria mea.

page

La Miss World, participantele își etalează unul dintre talentele artistice. Vei opta pentru pictură sau pentru altceva?

În legătură talentul pe care îl voi etala la Miss World, nu vă pot spune nimic. Programul de prezentare nu este decis definitiv. Mai lucrăm asupra acestui subiect, dar pot dezvălui că va fi ceva frumos. Mă dedic în totalitate ca să demonstrez ce pot mai bine.

m8

Dacă ar fi să-ți pictezi viitorul următorilor 10 ani, ce culori ai alege și de ce?

Pentru următorii 10 ani, aș lege culoarea verde, fiindcă este o culoare excelentă pentru realizări financiare. Se spune că oamenii care poartă verde, sunt înclinați să dea dovadă de inițiativă. Verdele conferă liniște, bună dispoziție, relaxare, echilibru, siguranță.

m7

Roșul. Este o culoare puternică, o culoare a pasiunii.

Albastrul. O culoare liniștitoare.

Albul îmi va oferi liniște, vindecare, purificare.

Oranjul îmi va aduce fericire, de care am nevoie mereu.

Auriul îmi va aduce sfințenie. Pentru a înțelege mai bine această culoare, e de ajuns să ne gândim la icoane…

page

Foto: Ellene Mocrii