Fiecare reprezentantă a sexului frumos ştie cît de greu e să devii o femeie în tot sensul cuvântului. Ne dorim să fim apreciate, respectate, să ni se acorde atenţie, să fim venerate, ba chiar idolatrizate. Suntem mereu în căutare de sine, încercând să ne descoperim părţile forte şi să ne acceptăm neajunsurile. Toate astea ne secătuiesc de energie. Pentru mine toate au început atunci când, la vârsta de 25 de ani, bărbaţii mă percepeau doar ca pe un prieten. La 30 am început să privesc toate astea complet diferit, iar la 35, am realizat că dacă aş fi ştiut toate astea mai devreme…

Consultant de imagine Natalia Zaharova
Licenţiată în jurnalism, PR şi tehnici de creare a imaginii. Formare profesională: USM, ULIM, Institutul NLP din Moscova (filiala din Moldova). Activează în domeniu din 2001. Căsătorită, mamă a unei fetiţe de 2 ani.

Aş vrea să vă împărtăşesc un şir de lucruri pe care ar fi fost bine să le fi ştiut eu însămi la vârsta de 25 de ani, când am început să mă gândesc la o relaţie cu un bărbat şi la o familie. De nenumărate ori am căutat aceste informaţii pe google. Iar la întrebarea: „Cum să devii feminină?” mi s-a sugerat să încerc să simt mereu excitaţie sexuală, pentru a atrage energia masculină…

Totuşi, aşa şi nu am reuşit să găsesc o cifră concretă, privind cantitatea de feminitate necesară la fiecare kilogram de masă corporală. În plus, sunt convinsă că sexualitatea feminină e ceva de genul unui cod secret al unor agenţi- femei, specialiste în seducţie şi e foarte puţin probabil ca acestea să-şi dorească să-şi împărtăşească abilităţile şi să dea naştere concurenţei. La moment, mi-am dezvoltat însuşirile de „super-woman” într-o asemenea măsură încât aud asemenea calificative practic de la fiecare bărbat pe care-l întâlnesc.

Un look cu sex appeal presupune că imaginea ta este integră şi majoritatea publicului masculin va reacţiona cu vioiciune la apariţia ta. Acest lucru nu înseamnă că toţi îţi vor aduce imediat flori, unii pot să „te tragă de cosiţe”, însă, atragerea atenţiei din start este o garanţie a succesului. Ce facem după aceea, vom vedea în următorul articol, dedicat comportamentului, obiceiurilor şi modului de viaţă a unei femei „de milioane”.

Deci, cum arată o femeie care are sex appeal? Să începem cu lucruri simple – cum să ne analizăm singure garderoba, astfel ca să devenim o „femeie de milioane”, care se bucură de interesul bărbaţilor, iar în femei trezeşte … dorinţa de a o copia.
1. Aruncă o privire asupra hainelor tale – de regulă, ce forme şi croieli preferi?

Feminitatea începe cu formele rotunde.

În cazul femeilor aceasta se exprimă în decolteuri. Pieptul puţin dezgolit cu siguranţă îţi va conferi statutul de „cuceritoare a culmilor succesului”. Sau… o fustă scurtă, care lasă să se vadă genunchii, fără să fie provocatoare, totuşi. Plus, umărul cochet dezgolit, sau umerii un pic descoperiţi, însă nu e vorba de un tricou cu o singură fâşie la spate, care face ca spatele tău să semene celui al unui luptător de sumo.
Mai mult, dacă ai găsit în dulap rochii ce cad în falduri moi, şerpuind sau prezintă linii turnate pe corp, nu ezita să alegi bluziţe la fel. O femeie în pantaloni, blugi, pantaloni scurţi sau leggents nu inspiră încredere. O femeie adevărată intrigă, lasă să se întrevadă misterul, îşi subliniază formele rotunde, accentuând talia şi şoldurile.

2. Culori şi ornamente „delicioase”: nuanţe de roşu, oranj, până la galben, verde-salată sau culori de ciocolată şi crem.

În această diversitate savuroasă se înscriu minunat motivele şi ornamentele florale originale. Şi nu e vorba de tema copiilor sau cea florală. Trebuie să aduceţi adevărate grădini în floare pe hainele, geanta, coafura ta, să porţi flori în păr. Culorile vii în vestimentaţie servesc drept adevărate „butonaşe fermecate” care activează sectoarele prieteniei, dragostei, relaţiilor … Apropo, cât de vii şi aprinse ar trebui să fie aceste culori? Există noţiunea de „culoare pură”, fără adaosuri de alb sau negru, e o culoare aproape la fel de vie, ca în natură. O asemenea culoare, încât o nuanţă similară s-ar putea găsi, teoretic şi în alimente. Ceva ce ai dori, pur şi simplu să mânânci, sau, cel puţin, să miroşi, ca pe o floare minunată din grădina Edenului.

3. Machiaj care să accentueze buzele. De asemenea o culoare “savuroasă”. Dacă pentru bărbaţi dress code-ul de afaceri prevede obligatoriu cravata, atunci în cazul femeilor un element similar, la fel de indispensabil, după părerea mea, îl constituie rujul. Pentru a alege nuanţa potrivită e suficient să scoţi limba în faţa oglinzii şi să apropii de ea rujul. Dacă nuanţa acestuia este cu două tonuri mai închisă decât cea a limbii tale, atunci este rujul tău. Acesta ar trebui să vă însoţească pretutindeni. În plus, sunt de părere că luciul de buze poate fi mai degrabă „duşman” decât „prieten”. Un luciu provocator nu va face altceva decât să aibă efecte nedorite, să neutralizeze avantajele rujului. Rari bărbaţi s-ar încumeta să sărute mii de punctişoare sidefate, oricât de drăguţ n-ar arăta acestea. Buzele tale trebuie să fie pregătite pentru un sărut. Să fie suficient de hidratate şi să aibă un aspect sănătos.

4. Culoarea părului de nuanţe calde va transmite ideea că sunteţi o femeie prietenoasă şi deschisă. O culoare statică şi închisă va face apel la o etapă de închidere faţă de relaţiile cu bărbaţii. Dacă este posibil, optaţi pentru părul ondulat, bucle sau pentru o tunsoare de formă rotungită, care să deschidă în mod enigmatic liniile frunţii şi ale gâtului.

5. Încălţăminte fină, plină de rafinament
De exemplu, varianta clasică, de aceeaşi nuanţă cu geanta, asortată la curea, care să completeze lookul tău feminin adăugându-i un plus de armonie. Lungimea tocului – 5-8 cm, fără agresivitate. Orice exces de „originalitate” privind accesoriile, de exemplu, ochelarii, te va plasa automat în categoria mai tânără şi „necoaptă”, a „căutătoarelor de aventuri” pe o seară. Ce spun despre tine accesoriile pe care le porţi? Transmit dorinţa de a ieşi în evidenţă sau de a fi feminină?

6. Bijuterii masive, cu accente clare – cerceii, mărgelele, inelele, brăţările, bine asortate, de nuanţe vii, vor atrage spre tine privirile bărbaţilor. Un farmec aparte rezultă atunci când femeie ştie să manevreze cu nuanţele pietrelor naturale, asortându-le culorii tenului sau părului său. Acest lucru îi conferă o complexitate şi unicitate aparte.

7. Manichiură şi pedichiuiră de nuanţe naturale. Important – unghiile trebuie să fie îngrijite, de nuanţe naturale, fără excese în direcţia celor false, de plastic de tot felul, acestea fiind mai degrabă semne ale tinereţii, decât a feminităţii mature. Astfel, nuanţele de zmeură sau căpşună vor alcătui o îmbinare reuşită cu o culoare naturală a rujului. Fii o femeie îngrijită în sensul clasic al cuvântului şi bărbaţii nu se vor lăsa aşteptaţi şi îţi vor arăta interesul lor!

Temă pentru acasă: îţi propun un experiment – Pentru o săptămână, elimină din garderoba ta toate nuanţele de alb-negru. Optează doar pentru fuste, bluziţe şi rochii de culori vii. Foloseşte bijuteriile, accesoriile şi machiajul şi aranjează-ţi părul în bucle. În relaţiile cu oamenii, menţine direcţia prioritară “dragoste şi relaţii”.

Ulterior, povesteşte-ne cum s-a schimbat starea ta generală şi imaginea de sine!?
Varianta rusă a textului  precum şi alte informaţii le găsiţi pe blogul personal al Nataliei Zaharova trendhook.blogspot.com

Distribuie articolul: