Primul concurs destinat tinerilor designeri, organizat cu ocazia Festivalului „IA Mania”, îl prezintă pe ce-l de-al nouălea designer din competiția care va demara la 21 iunie. Este vorba despre Ana Tarasiuc – o tânără talentată, care participă la MÂNDRIA pentru a promova hainele practice, dar cu personalitate.

Deși se promovează mai puțin decât restul designerilor autohtoni, Ana Tarasiuc va prezenta, la începutul acestei veri, o colecție pe placul femeilor active și care nu stau niciodată pe loc.

MÂNDRIA va reprezenta, pentru tânăra talentată – o a doua ocazie de prezentare oficială, în fața unui public atât de mare.

Anul trecut, Ana și-a prezentat pentru prima oară această colecție de articole vestimentare făcute chiar cu mâna ei.

În 2013, colecția designerului de 23 de ani a fost elaborată cu ocazia obținerii licenței în design și se numea ”Denim refuge” , defilat la Festivalul Internaţional de Modă “ArtPodium” și, ulterior, la “Текстиль и мода”  2013, organizat la Donețk. În prezentarea din Ucraina, Ana a obținut premiul special “Soluție creativă”.

”Denim refuge” este numele colecției în care Ana a investit inspirație și talent. Articolele vestimentare aveau la bază blugi personalizaţi, largi, cu turul lăsat, dar şi alte piese elaborate la fel din denim. Publicul-țintă al acestei colecții îl reprezintă tinerii care adoră să se diferențieze prin jeanșii pe care îi poartă în toate circumstanțele vieții.

 La această ediție a concursului MÂNDRIA, Ana Tarasiuc va urmări același principiu – confortul: ”Trăim într-o lume agitată, preocupată de rezultate rapide şi ușor de obținut. Iată de ce colecția cu care voi participa în cadrul festivalului IA MANIA este destinată tinerelor active, ce duc un mod de viață dinamic. Voi folosi o croială comodă și stofe naturale. Ca decor, voi utiliza ornamente printate și brodate manual. Voi atrage o mare atenție la detalii. Sursa de inspirație este IA. Am încercat să o redau într-o manieră modernă, folosind influențe sportive. Avem o cultură frumoasă și bogată, care necesită o valorificare competentă, cu mult suflet si dibăcie. Voi încerca să fac acest lucru în colecția mea”, mărturisește Ana Tarasiuc.

Amintim că premiul pentru căștigătorul concursului MÂNDRIA este participarea în luna noiembrie, 2014 la Săptămâna Modei de la Oxford, Marea Britanie. În competiție au intrat 13 designeri, majoritatea fiind studenți la instituțiile de profil din Moldova. Organizatorul își va asuma toate costurile de participare la eveniment, cheltuielile de transport, viză, cazare și hrană pentru designerul căștigător.

Distribuie articolul: