Ana Ciorici sau Ana’s Diary este bloggerița de fashion și femeia de afaceri care aduce frumosul chiar în fața moldovenecelor, fie prin ținutele pe care le crează și le postează pe blog, fie prin make-up-ul pe care îl face clientelor sale. De un lucru ține cont mereu – femeile trebuie să arate bine la momentul și în locul potrivit. Ana este în cea mai frumoasă perioadă a unei femei, iar gândul că va da naștere unui bebeluș o face mai fericită și mai încrezătoare că va putea să combine și statutul de mamă și cel de patroană a unei afaceri. Ana, cum a venit ideea unui blog de fashion?
Aveam ce spune și arăta lumii – acesta a fost principalul motiv. Am hotărât să-mi creez un blog, care să fie mai mult o anchetă a activităților și intereselor mele. Inițial scriam și rețete de mâncare, care erau însoțite de poze, dar într-un final am rămas doar la călătorii, modă, frumusețe și cred că am găsit o cale frumoasă de a combina munca mea cu activitatea de blogger.

Renunți să critici și alegi să dai un exemplu demn de urmat, este o tactică pe care ai abordat-o în articolele tale sau pur și simplu fugi de scandal?
Cam ce am realizat eu până acum sau ce am făcut pentru a avea măcar dreptul de a critica alegerile vestimentare a altor persoane? Chiar dacă la noi foarte multă lume optează pentru chici și ai ce schimba în stilul vestimentar al oamenilor, dacă arăt cu degetul nu voi schimba deloc mentalitatea lor. Postând pe blog ținutele mele, vorbind despre ele și dând un exemplu de cum ar trebui să ne îmbrăcăm la diverse evenimente e mai corect și ușor să dau un exemplu următoarelor generații. Cine vrea sa știe părerea mea, o expun cu mare plăcere, în rest mă țin de munca mea și de ocupațiile mele. Nu prea dispun de timp pentru a cerceta și critica oamenii mondeni din țară.

 

Când și cum reușești să faci shopping, ai niște standarde după care te conduci? (de aici nu cumpăr niciodată, acesta e brand-ul preferat, această geantă va fi musai a mea, etc)
Fac mult shopping atunci când călătoresc și uneori profit de reducerile de sezon ca să merg la Iași sau la București. Anume acolo găsesc piese demne de cumpărat la un preț accesibil. În mare parte, nu pun accent pe un anumit brand dacă îmi place o piesa la nebunie, însă pun accent pe piesele de calitate.

 

Ținutele le alegi singură, machiajul îl faci tot tu din câte am înțeles – sesiunile foto cine ți le face?
Tot ce vedeți la mine pe blog sunt ideile mele înfăptuite de mine, uneori coafura mi-o realizează colegele de la salon, iar pozele mi le face mama.

Ți-ai schimbat mult garderoba de când ai burtică sau ești adepta hainelor mereu utile?
Încerc sa nu investesc mult în hainele de maternitate pentru că garderoba mea și așa conținea haine supra-dimensionale, însă am găsit un site de pe care îmi mai iau câte ceva în care să mă simt frumoasă și comod.

 

Poți fi fashion cu bani puțini?
Bineînțeles! Dacă ai simțul bunului gust dezvoltat, hainele frumoase și prețul accesibil le cauți mult până le găsești, ca într-un final să le creezi. Este demonstrat deja: pentru a fi îmbrăcată frumos nu ai nevoie de un sac de bani.

Cât de mult țin moldovencele la felul cum arată? (ținând cont că ai o afacere în domeniu)
Moldovencele trebuie sa găsească acea balanță între a arăta bine la momentul potrivit și în locul potrivit. În rest, multe femei acordă importanță faptului cum arată, lucru care este pozitiv, zic eu. 

 

Un business tot în domeniul frumuseții – este calea inimii sau a școlirii pe care o ai?
Afacerea pe care o conduc eu este o combinație a norocului, a școlirii pe care o am și o cale a inimii mele. Salonul meu a fost inaugurat inițial de părinții mei în 2005 și preluat de mine în 2009, ca un fel de testare. Mama știa că acesta este domeniul meu, dar nu era sigură că voi face față singură managementului afacerii, așa că m-a lăsat timp de o vară să administrez salonul. Aveam și încă mai am acea voință de a schimba ideile femeilor din Moldova referitoare la frumusețe. Așa că, prin intermediul blogului, am găsit cum să comunic lumii ce este frumos, iar prin intermediul salonului am găsit cum să arat acest lucru lumii și îmi place mult armonia asta.

 

Vei închide afacerea după ce naști sau ea va lucra și fără tine? Cât timp ai de gând să dedici bebelușului exclusiv?
Bebelușul este și va fi primordial pentru mine. El va primi din partea mea exclusiv atâta timp cât va avea nevoie. Afacerea mea este foarte aproape de casă și am parte de orice pentru a nu mă plânge că nu-mi reușesc ambele. Vreau și cred că voi reuși să am grijă de bebeluș și să gestionez, în același timp și salonul. Nu văd nicio dificultate să le îndeplinesc pe ambele cu succes – important e să vreau.

 

Știi deja sexul copilului, ai reușit să-i cumperi hăinuțe, o să încerci să-i insufli gustul estetic vestimentar?
Știm deja că vom avea o fetiță și, la moment, cel mai important lucru pentru noi este să fie sănătoasă și să-i vorbim cât mai mult. O să încerc să-i insuflu să fie un om cât mai bun, restul lucrurilor vin de la sine.

 

Există stereotipuri care spun că o gravidă este umflată la picioare, schimbată la față, grasă ca un butoi și grea ca un urs – cum îl combați?
Eu mă simt minunat, în primul rând pentru că sunt pe cale de a aduce pe lume o minune, iar faptul că mi se umflă picioarele, mă schimb la față, sunt mai plinuță sau mai grea mai puțin contează. Sunt fericită!, iar fizic voi avea timp să-mi revin toată viața, pentru că sunt o persoană perseverentă și țin la faptul cum arăt.

 

Ce planuri apropiate ai, dar pentru o perioadă mai lungă – planifici cumva să faci cursuri de fashion pentru tinere sau poate să te lansezi în modă?
Am muuulte planuri, dar timpul le va pune pe toate la locul lor. În plus, niciodată nu știi ce îți rezervă viața în viitor.

Coafură și machiaj: Salonul Ana
Foto: Ellene Andronache 

 

Distribuie articolul: