Câți dintre voi trăiesc cu amintirile din școală? Unii spun că au fost anii cei mai frumoși din viață, alții - cei mai grei. Unii vor să păstreze pentru totdeauna aceste amintiri, alții vor să uite cât mai repede amintirile din acea perioadă.

Cert este un lucru, majoritatea dintre noi nu vor uita niciodată năzbâtiile și profesorii care ne-au învățat lucru importante.

Irina Ghelbur, directorul Interact Media, compania care deține portalul AGORA.md și Revista online pentru femei EA.md, a fost provocată să își amintească despre anii de școală, năzbâtiile și deopotrivă amintirile frumoase care o leagă de acești ani.

„Profesoara de biologie a luat odată copii de clasa a X-a să îi ducă la Grădina Botanică (știu istoria deoarece mama mea lucra acolo). Intrând în Gradina Botanică, după autobuzul cu copii, au venit poliția cu girofarul… Nu știau ce s-a întâmplat, toți erau speriați. Până să afle că tinerii de clasa a X-a, aflați pe scaunul din spate al autobuzului, au scris pe geamul din spate „SOS ne-au răpit”. Logic lumea care a văzut a sunat la poliție, iar până ăștia să ajungă la destinație erau deja pe urmele lor”, povestește Irina.

irina Ghelbur

„Un coleg a ales o dată drept exemplu de propoziție cu pronume posesiv, dintr-o operă literară, la ora de limba română: „Mic, da-i al meu și nu l-am văzut de 20 de ani”. Toți băieții au tachinat acel coleg câțiva ani buni să afle de unde e luată expresia. În clasa a XII-a am descoperit cu toții că e vorba despre Neamul Șiomăreștilor, unde Vasile Șoimaru, când vine acasă cu un străin, se oprește pe vârful unui deal și îi spune asta, arătând spre satul său. Era Sadoveanu!”, își mai amintește Irina.

Vezi și: „Amintiri din școală” cu Victoria Dumbravă: „Neștiința se notează cu nota 4, iar incorectitudinea cu nota 1” (Video)

„Amintiri din școală” cu Felicia Nedzelschi: „Cunoștințele… `zubreala` – nu înseamnă totul” (Video)