Signe Burgstaller, ambasadoarea Suediei în Moldova, este o susținătoare activă a brandurilor autohtone, iar GUvernul Suediei, alături de pragramul USAID, susțin dezvoltarea industriei fashion în Republica Moldova. Excelența Sa a fost prezentă ieri seara în cadrul evenimentului de prezentare a precolecțiilor brandurilor Georgette, Creme Brulee și Julia Allert, încurajând asemenea prezentări individuale.

Am profitat de ocazie ca să o întrebăm despre ce poartă, ce îi place să aleagă în materie de culori sau stiluri și cum promovează prietenilor săi brandurile „made in Moldova”. Signe Burgstaller, ambasadoarea Suediei în Moldova ne-a povestit despre stilul unei ambasadoare și cum și-a adus prietenele din Suedia la shopping în Chișinău.

Premieră la Chișinău! Trei branduri de haine au prezentat precolecții pentru toamna 2017 (Foto)

Cum vă pare faptul că designerii organizează deja și evenimente de modă individuale?

Este foarte bine. Mă bucur foarte mult că există deja tradiția marilor evenimente „Moldova fashion Days”, însă este încurajator că producătorii de modă autohtoni organizează și show-uri individuale, precum este cel de astăzi, în care prezintă precolecții. Orice oportunitate de acest fel este excelentă. Sunt onorată că am fost invitată.

Discuții între Ambasadoarea Italiei și Ambasadoarea Suediei

Discuții între Ambasadoarea Italiei și Ambasadoarea Suediei

Ați fost și model la evenimentele „Din INIMĂ”, v-a plăcut această experiență?

Am fost și în calitate de model de câteva ori și m-am simțit foarte bine. Sunt mereu mândră că pot arăta lumii brandurile moldovenești. Să aleg, să lucrez cu designerul și să potrivesc ținuta perfectă pentru mine a fost o experiență deosebită.

signeÎn această seară port o rochie „Georgette”, care îmi place foarte mult. Am câteva ținute semnate de designerii autohtoni. Am în garderobă chiar și o ie, o bluză moldovenească, pe care însă o îmbrac la evenimente mai speciale.

Recomandați prietenilor dvs hainele „made in Moldova”?

Am un grup de prietene din Suedia care au vizitat Republica Moldova primăvara aceasta. Le-am organizat vizite la diferite vinării și restaurante tradiționale, însă am inclus în program și o escapadă la magazinele producătorilor autohtoni. Au petrecut ceva timp acolo și chiar și-au ales câteva piese. Am observat mai apoi că le poartă cu mult drag.

Pentru ce stil optați zi de zi, ce vă place să purtați?

Ca și ambasador, am ocazia să particip la diverse genuri de evenimente. Majoritatea dintre ele impun un dress-code oficial și țin cont de aceste norme. Astăzi sau pentru evenimente de acest gen, mi-am permis să îmbrac o ținută cocktail. Însă mă conformez evenimentelor și îmi place să fiu parte din stilul lor.

Fashion Soiree Signe

Ce culori alegeți, este important aspectul cromatic pentru dvs?

Îmi plac culorile calme, pastelate. Bineînțeles că pentru evenimentele oficiale și la serviciu aleg mereu stilul oficial, iar aici culorile sunt chiar foarte stricte: bej, negru sau albastru. Rochia din această seară însă, este inclusiv cromatic, pe placul meu. Îmi place foarte mult roșul, maro… am auzit că sunt în trend în această toamnă (zâmbește).

IMG_1079

Vezi și: Fashion Soiree 2017, văzut de ambele părți ale scenei. Femeile de afaceri – gata să se facă modele (Video)

Foto: Dima Iacovlev, Facebook.com/RodicaTataru