Medicina internațională ne anunță că o epidemie de gripă ne așteaptă. O soluție este vaccinul care îți asigură imunitate, dar există și alternative naturale la vaccinul antigripal. 

Gripa este produsă de un virus, care odată contractat produce o multitudine de simptome, pe care fiecare individ le manifestă mai ușor sau mai sever. Simptomele comune pentru gripă sunt: tuse uscată, febră, dureri musculare, frisoane, dureri de cap și altele.

Soluția este vaccinul sau un sistem imunitar puternic stimulat prin metode naturiste scrie Shine.

Sistemul imunitar este perfect integrat să ne apere de afecțiuni virale, dar pentru asta are nevoie de susținere și, uneori, de ajutor. Organismul uman produce în mod natural anticorpi, ca parte a sistemului imunitar, care distrug celulele anormale sau străine și implicit virusurile care produc gripa. În cazul unui sistem imunitar slab, lupta cu virusul este inegală.

ceai de ghimbir

O mână de ajutor vine de la ghimbir (Zingiber officinale), care este unul dintre medicamentele naturale de mare folos în perioada epidemiilor de gripă, pentru că poate sa stimuleze sistemul imunitar, dar are și capacitatea de a ameliora simptomele gripei. Ghimbirul are puternice și dovedite proprietăți antibacteriene, antifungice și anti-inflamatorii. 

Un amănunt puțin cunoscut este acela că, încălzit sau fiert, proprietățile antivirale pe care le are ghimbirul devin și mai eficiente, prin capacitatea acestuia de a stimula circulația sangvină și limfatică. În plus, determină vascularizarea puternică a mucoaselor. 

Uleiul esențial de ghimbir încălzește organismul, stimulează procesul natural al transpirației, reduce febra, și fluidifică secrețiile bronsice. Dar cel mai bun mod de a trata și preveni gripa este de a bea ceai de ghimbir fierbinte, în fiecare zi.

Poți să folosești ghimbir proaspăt, pe care îl toci și îl infuzezi în apă fierbinte timp de 15 minute. Adaugă lămâie și miere. 

Poți să folosești pudră de ghimbir prin rețeta următoare: o cană de apă fierbinte și o jumătate de linguriță de pudră de ghimbir. Adaugă o felie de lămâie și o linguriță de miere. Amestecă bine și bea. Nu doar că este foarte bun la gust, dar este un adevărat tratament natural pentru gripă. 

Distribuie articolul: