Fiecare copil este în drept să-și aleagă cariera, consideră Alla Pugaciova. Despre dezvoltarea celor doi gemeni ai săi, interpreta rusă a mărturisit într-un interviu acordat revistei ruse Hello. Alla și-a amintit despre faptul că a început să cânte de la vârsta de cinci ani. Atunci, însă, nu a întrebat-o nimeni dacă are sau nu talent… 

Harry și Liza au caractere absolut diferite. Liza e o fetiță foarte cochetă și delicată, în timp ce Harry este foarte activ, insistent și darnic, așa cum se și cuvine pentru un bărbat.

Nu le spun cuvântul „NU”. Acest cuvânt se introduce în lexicul părinților mai târziu. Acum, copiilor le este de ajuns doar intonația pentru ca să înțeleagă ce este permis și ce nu. Viața, de obicei, nu ne alintă și cine o să ne alinte copiii dacă nu noi? Tata, în familia noastră, e mult mai permisiv decât mama.

În casa noastră, muzica răsună mereu: și cea clasică, și cea contemporană, și melodii pentru copii.

E greu să spun că apariția copiilor mi-a schimbat viața. O viață gata formată nu poate fi schimbată ușor. Mi-am format un regim al zilei și asta îmi place. 

Nu există niciun dubii că ai noștri copii vor deveni lideri și că își vor face treaba mai bine decât oricine. Sigur că trebuie să fim foarte atenți și să nu riscăm a-i complexa cumva pe copii. Știu mai bine decât oricine ce înseamnă asta: în copilărie, n-am fost dusă nicăieri: nici la dansuri, nici la balet și nici la patinaj. M-am complexat enorm de mult, însă atunci când mi-am început studiile muzicale m-am zbătut atât de mult, încât am scos din mine tot. 

Am început să fac muzică de la cinci ani, dar nu trebuie să luați exemplu de la mine. Nici n-am fost întrebată dacă am sau nu talent. Talentul vine atunci când muncești, iar munca ta devine vizibilă, când vezi că ți-e ușor. Mie mi-a fost ușor.

Mi se puneau în mâini 10 chibrite și trebuia să repet unul și același lucru de zece ori. Întotdeauna mi-a fost frică de scenă, chiar și acum îmi este, însă am învățat totul atât de bine, încât puteam să interpretez o polcă chiar și la miez de noapte.

Îmi doresc să le educ copiilor mei toleranața și independența. Transmit tot ce știu copiilor mei și nepoților mei, însă există o propoziție magică, pe care părinții și educatorii ar trebui să le-o rostească copiilor: E ALEGEREA TA PROPRIE”, a mărturisit Alla Pugaciova, în interviu.

Foto: ru.hellomagazine.com

Distribuie articolul: