Alisa Suceveanu, la cei 28 de ani, se mândrește cu campionii săi, dansatori la competițiile americane și internaționale de dans sportiv. A făcut ani de dans sportiv de performanță la „Codreanca” și Show Balet „Teodor” din Chișinău și a adunat multe succese. Stabilită cu traiul în Atlanta, moldoveanca și-a propus să-și construiască o carieră în coreografie, în prezent instruiește tinerii de la Volga Dance Academy. În doar trei ani a reușit să aducă faimă și mari bucurii în zeci de familii americane și est-europene din SUA, unde tinerii și-au pus în aplicare talentele artistice. 

Se consideră o tânără ambițioasă, energică și gata pentru a face față noilor aventuri și provocări. Chiar dacă cariera sa în dans s-a oprit după un accident la o vârstă fragedă, ea nu a renunțat să-și demonstreze talentul în coreografie, fapt ce îi aduce acum o mare împlinire.

Dansul i-a deschis calea spre frumos

„Dansul oferă multiple satisfacţii, pe lângă cele estetice: ne învaţă să fim armonioşi, să ne exprimăm emoţiile, înseamnă să descoperim ceea ce ne place. În dans îţi poţi regăsi libertatea, pentru că poţi să faci ce mişcări vrei. Atunci când dansezi inima şi sufletul se eliberează. Dansul sportiv a devenit o sursă a fericirii, un remediu miraculos, un mijloc de exprimare a dorinţelor şi personalităţii mele. Asta am înțeles în copilărie și asta transmit acum elevilor mei”, mărturisește Alisa.

Antrenorii care și-au spus cuvântul

„Fiind pasionată de dans încă de mică, la 4 ani părinții m-au dus la clubul de dans „Ghiocel” din Chișinău. Acolo i-am avut ca antrenori pe Oxana și Sergiu, iar la 5 ani am început deja să particip la competiții de dans. Pe la 8 ani urma să mă transfer la Codreanca, unde, sub conducerea antrenoarei Elena Gozun am început să cunosc valoarea și cerințele dansului de nivel mondial. Am pierdut şirul concursurilor la care am participat, unele foarte memorabile pentru mine. A fost pe podium și acasă, și peste hotare”, își mai amintește acum moldoveanca.

Doi miri la primul dans, coregrafie realizată de Alisa Suceveanu

Călătorea prin intermediul dansului

Alisa Suceveanu, coregrafă

„Pentru mine cel mai impresionant era să dansez şi să fac ce îmi place – să călătoresc prin intermediul dansului. Și am vizitat multe țări. Am schimbat și mai mulți parteneri de dans. Moldova are o școală de dans formidabilă, cu antrenori de excepție. Capacitatea de muncă a acestora, cât și experiența lor, fac să crească generații întregi de dansatori cu o pregătire recunoscută internațional”, spune Alisa, plină de recunoștință.

Succesul încercat la Chicago, vine acum în Moldova

În Clubul de dans deschis de Alisa la Chicago, SUA, oferă o gamă largă de servicii: grupe de dans pentru copii (profesional și amatori), grupe de adulţi cu dans de societate, salsa şi tango argentinian, show-uri pentru nuntă și alte evenimente. Acum moldoveanca a decis să aducă toate aceste servicii și acasă și să pregătească dansurile celebrelor nunți americane, la nunțile moldovenești.

„Sute de perechi de tineri însurăței au avut un dans al mirilor așa cum au visat ei, luând lecții la școala mea. E o abordare foarte personală și, de cele mai multe ori, coregrafia la fel este individuală pentru fiecare cuplu. Această emoție vreau să o transmit și tinerilor însurăței din Republica Moldova, pentru că știu emoția cu care se pregătesc aceștia pentru evenimentul vieții lor. Primul dans oferă invitaților clipe cu totul speciale, iar mirilor care au avut parte de un dascăl bun, ocazia să strălucească pe ringul de dans. Nu-i așa că ați urmărit uneori cu sufletul la gură filmele americane cu dansuri de nuntă absolut deosebite?”, ne provoacă profesoara de dans.

Orice coregrafie își merită mirele și mireasa

„Mai simplu sau mai complicat, mai lent ori mai extravagant, dansul mirilor este un obicei care nu va ieși niciodată din modă și este un moment pe care cei doi nu îl vor uita niciodata. Scopul meu este ca împreună cu mirii să arătăm o individualitate și o poveste aparte. Vreau ca mirii de acasă să nu se oprească la vals și la piesele clasice pe care le știm, îi voi provoca să danseze salsa, raggae sau tango, să experimenteze și să se distreze. Acest moment nu trebuie să fie unul stresant, ci din contra – cel mai plăcut”, crede Alisa, care revine la Chișinău asta să facă – să aducă stilul nunților americane și la moldoveni.

Și tânăra nu se oprește aici. Organizând nunțile și în Statele Unite, tânăra s-a gândit să aducă ceva mai neobișnuit și la nunțile din Moldova, ceea ce îi va garanta un succes. „WooW” Event Planing Agency va fi agenția prin intermediul căreia Alisa va putea realiza orice vis al mirilor. Alegerea localului, precum și stilizarea nunții perfecte, selecționarea și mobilizarea personalului, weeding bands, dj, moderatori, dansatori, decoriști, photo și video, proiectarea luminilor, barmeni, candy bar și altele – toate vor fi la dispoziția viitorilor miri. Ideile noi urmează a fi puse în aplicare pentru sezonul nunților din 2019. Agenția v-a oferi servicii de înaltă calitate precum și showuri de entertaiment cum ar fi: Circus show, Fire Show , Balloon Artists, Confetti Canons, Comedy Show, Magician Show și multe altele.

Dacă îți dorești să ai o nuntă mai deosebită și diferită de stereotipurile vechi atunci „WooW” Event Planning Agency este alegerea potrivită. Iar Alisa Suceveanu vă va ajuta să faceți alegerea potrivită.