Ruxanda i-a colorat viața și i-a făcut-o și mai activă, iar rolul de mămică este, pentru Aliona Triboi, cea mai mare încercare a vieții de până acum. Interpreta și actrița, căsătorită cu actorul Ghenadie Gîlcă, și-a pus șorț și bonetă de bucătar și a participat la o sesiune foto cu micuța ei de doar șase luni, povestindu-ne despre viitorul Ruxandei într-o familie de artiști. De când s-a născut Ruxanda viața mea a devenit mult mai dinamică, mai colorată, mai împlinită și mult mai bogată în emoții pozitive. Mi-am dat seama că ființa mică pe care am purtat-o în burtică este cea mai mare fericire a vieții, în fiecare zi, în fiecare clipă a existenței noastre.

 

 

M-am gândit că ar putea fi băiat la începutul sarcinii, dar insistam pe ideea că nu contează ce va fi, sănătos să fie copilul! Și tata de o potrivă insista pe această idee… oricum e copilul nostru și e dat de Dumnezeu – să vină când vrea și să fie ce vrea!

Ruxanda mă ajută mult să mențin o viață artistică activă, fiind și mămică. Ea este o fetiță destul de cuminte, doarme bine noaptea și este puternică și fizic, și mental. Desigur soțul meu mă ajută mult, încercăm împreună să găsim soluții în orice situație, ca să le reușim pe toate. Mai facem compromisuri, fiecare lasă de la el, atunci când trebuie să reușim peste tot, dar în primul rând cu fetița. Nu ne-am descurca nici fără ajutorul bunicilor, care înseamnă enorm pentru noi, nu apelăm des… dar atunci când o facem, la primul semnal sunt prezente ambele și sunt gata să stea cu nepoțica lor adorabilă.

Ascult zilnic sfaturi de pe toate mămicile care au experiență, eram și sunt în continuare dornică de povețe, sunt recunoscătoare tuturor care au avut să-mi dea câte un sfat la momentul potrivit. Oricum, în final luăm propria decizie și urmăm sfatul potrivit, în dependență de situație. Am mai răsfoit diverse cărți despre cum să fii o mămică bună, cărți despre bebeluși, dar când vine vorba de copilul tău, la momentul potrivit instinctul matern este cel care te ghidează pe calea corectă.

 

Sămânța de talent deja se manifestă! Acum o săptămână am descoperit că Ruxanda are chiar o voce puternică și poate țipa întruna, până la răgușire. Așa că acum suntem în pauză vocală (râde). Am observat că ciulește urechile atunci când se aude muzică bună și e destul de atentă la tot ce se întâmplă în jur… mai vedem pe parcurs la ce să ne așteptăm (zâmbește).

Nu ne-am făcut planuri fixe legate de soarta ei – noi doar ne vom strădui să-i dăm o educație și un exemplu bun. Indiferent ce vocație va avea Ruxanda Gîlcă, important e să iubească din toată inima ceea ce face și să o facă la superlativ!


Foto: Ellene Mocrii
Mulțumim Restaurantului Oliva pentru găzduirea ședinței foto