Actrița Aliona Triboi s-a lăsat provocată la un monolog cu ocazia concertului aniversar al maestrului Gheorghe Urschi. Pe un text semnat de Urschi, Aliona Triboi a lăsat sala mască, aducând un mesaj foarte actual zilelor noastre.

„Concertul aniversar de 70 de ani a maestrului Gheorghe Urschi a ieșit fantastic. A fost un concert cu multe scheciuri umoristice și muzică de toate genurile, toate piesele având textul semnat de maestu. Liliana, fiica Domnului Urschi, a avut ideea să mă provoace la un monolog despre „Banii nemunciți”. În pofida faptului că eu eram convinsă că îmi va propune să intepretez o piesa muzicală și desigur am acceptat imediat cu multă ardoare, pentru că demult visam la o astfel de oportunitate.

Am fost încurajată și de colegii mei de la Teatrul Național și, ulterior, multă lume m-a descoperit și altfel.
Experiența a fost una minunată și oricând cu mare drag aș repeta-o”, ne-a mărturisit Aliona Triboi.

„Mă bucur enorm că maestrul a fost în sală și acest spectacol l-a bucurat și l-a emoționat până la lacrimi. În acest context desigur emoțiile mele au fost duble, fiind prima oară în postura de actriță de comedie, dar și pentru că autorul era foarte atent la fiecare cuvânt.
Liliana mi-a spus că Maestrul a rămas mulțumit de spectacolul care a fost unul plin și interesant, așa cum e și creația lui Gheorghe Urschi. Cred că Regele umorului înseamnă o epocă întreagă de umor calitativ și subtil, o istorie de texte pentru spectacole, schetciuri și piese muzicale. Gheorghe Urschi fiind și actor, creația lui este de o adevărată sclipire. Sunt onorată că am fost parte din acest concert și îi mulțumesc Maestrului pentru tezaurul pe care ni l-a dăruit”, a mai precizat Aliona.