Se consideră o norocoasă. „Mi-a pus mâna-n cap însuși Dumnezeu”, zice zâmbind. De mică a știut că va deveni actriţă, iar talentul l-a moştenit de la părinţi şi bunici. Publicul larg de pe ambele părţi ale Prutului a cunoscut-o şi îndrăgit-o pe frumoasa şi talentata Aliona Munteanu în cadrul concursului „Dansez pentru tine.”
De pe ringul de dans – pe platoul de filmare

În 2006, Aliona a participat la emisiunea televizată „Dansez pentru tine”, proiect care ulterior i-a deschis mai multe uşi în viaţă. „Am trecut cu brio toate preselecţiile de la „Dansez pentru tine”. Misiunea era să obţin o proteză pentru tatăl meu. Înarmată cu perseverenţă, curaj şi ardoare am intrat în ringul de dans. Start Dans! – şi până la final am dansat cu sufletul la gură”.

În cele din urmă, Aliona a reuşit să obţină și proteza, și locul II în marea finală. Imediat după proiect, a fost invitată la o audiţie pentru filmul „Schimb Valutar”. Aliona şi-a spus că poate şi a păşit cu dreptul spre această nouă aventură. „Am jucat rolul unei nebunatice cu accent provincial căreia îi plăcea votca și aventurile, dar care simţea o tandrețe aparte pentru Emil, personajul principal din film.”

Pe platoul de filmare Aliona i-a avut alături pe Cosmin Seleşi, Rodica Ionescu, regizorul Nicolae Mărgineanu și alții, alaturi de care, marturiseşte Aliona, s-a simţit minunat. „Am râs foarte mult la repetiţiile acestui film şi m-am simţit foarte bine. Sper să joc cât de curând măcar înca o data cu aceeași echipă superbă”. Pentru această peliculă, în 2009 Aliona Munteanu a fost nominalizată la premiile Gopo din România.

Profesoară şi actriţă în Canada

Totuşi, de ceva timp, Aliona a schimbat Bucureştiul pe Montreal. Timp de zece luni a lucrat prezentatoare la televiziunea Omni 1 Canalul 4 din Toronto. „Am prezentat emisiunea „Noi, românii din Toronto” în limba româna şi am avut o deosebită plăcere să fiu aproape de publicu-mi drag “. Apoi s-a mutat la Montreal, un centru cultural foarte dezvoltat din Canada unde, susţine Aliona, „mă simt ca acasă”. „Bineînţeles că a trebuit să muncesc mult, nimeni aici nu mă aştepta cu colacii în coadă”. Între timp, Aliona Munteanu şi-a lansat propriul teatru de păpuşi şi marionete pentru copii, „Les Marionnettes”. Tot aici, a jucat şi în câteva filme, a avut spectacole cu „Les Marionnettes”.

Participă la evenimentele comunitare şi se implică în tot ceea ce înseamnă artă. „Acum, lucrez la școala Jean Jacque Rousseau, unde predau teatru, dans şi gimnastică de circ, iar seara merg la repetițiile de la teatru.”
Aliona Munteanu spune că adoră Montrealul „pentru că-mi pot continua cu abnegaţie meseria, joc în filme, spectacole, lansez noi proiecte îndrăznețe şi, nu în ultimul rând, pentru că aici îl am pe soţul meu.

Familia

E o femeie împlinită. Recunoaşte că fără familie nu ar face nimic. „Atunci când sunt împlinită în familie, toate îmi merg bine şi în carieră.” A cunoscut bărbatul ideal şi este fericită să îl aibă alături în fiecare zi. „Bărbatul ideal este soţul meu.” Iar când vine vorba de copii, faţa i se luminează cu un zâmbet, exclamând: „Daaaaaa! Îmi doresc enorm copii! Așa ca, atunci când o vrea Dumnezeu o sa am doi îngerasi superbi, poate trei…”.

Dor de casă … dor de Moldova

Deşi a plecat din Moldova încă din 1999, dorul de casă nu a lăsat-o niciodată. „ Mereu voi vorbi cu dor și nostalgie despre Moldova. Mă mândresc enorm că m-am născut în satul Zaim, r-nul Căuşeni.” Își iubeste foarte mult familia, plaiul natal, graiul şi obiceiurile. „Succesul unui artist porneste din familie, din rădăcini, iar apoi „cum iți aşterni, aşa și dormi”. Fiind departe de casă realizezi că familia este cea mai importantă, tot în limba mamei vorbesc şi în limba mamei îmi voi creşte copiii.

Pui de român m-am născut şi pui de român voi trece în veșnicie…”.

Distribuie articolul: