Aliona Moon, reprezentanta Moldovei la cel mai important concurs de cântec la nivel European s-a calificat în finala acestuia din 18 mai. Interpreta și compozitorul piesei, Pasha Parfeni au avut o prestație apreciată de țările participante, fiind primii numiți pentru a merge mai departe. Show-ul prezentat în scenă nu a deviat de la planul văzut în repetiții, cu proiecțiile pe rochie și înălțarea din final a solistei. Prima semifinală a Eurovision Song Contest, care se ține în acest an la Malmö, Suedia, a adus-o în finală pe reprezentanta Republicii Moldova, Aliona Moon, cu piesa “O mie”. În premieră, R. Moldova este prima țară care se califică în finală.

Cele 10 țări care merg în finală sunt:
Moldova
Lituania
Irlanda
Estonia
Belarus
Danemarca
Rusia
Belgia
Ucraina
Olanda

Urmăriți aici prestația Alionei Moon din prima semifinală ESC 2013.

Aliona Moon a interpretat piesa „O mie” în limba română, acest lucru fiind o premieră în evoluţia ţării noastre la acest concurs. Pe tot parcursul piesei, interpreta s-a aflat în centrul scenei cu trei dansatori în spate și Pasha Parfeni la pian în dreapta. Show-ul de lumini, reflectat pe rochia Alionei, a fost asemănător celui din finala naţională. În finalul interpretării melodiei, reprezentanta R. Moldova a fost înălţată pe o platformă de câţiva metri.

Urmăriți aici un interviu și o ședință foto realizată de organizatorii ESC 2013 cu câteva ore înainte de concurs. Cea de-a doua semifinală a ESC 2013 va avea loc pe 16 mai, iar finala, în care va evolua și Aliona se va ține în data de 18 mai. Alături de Moldova și celelalte 9 țări calificate în seara zilei de astăzi, pe 18 mai vor mai intra în concurs alte 10 state ce se vor califica în cea de-a doua semifinală și 6 țări care au bilet direct în marea finală (Franța, Germania, Spania, Marea Britanie, Italia și Suedia).

Citiți pe PentruEa.md despre Aliona Moon:
Aliona Moon a intuit victoria de la Eurovision  
Interviu text și video cu Aliona Moon  
Videoclipul piesei O MIE  

 

Distribuie articolul: