Chiar de ziua ei de naștere, Alinei Jereghi i s-a realizat un vis: acela de a deveni Miss ASEM 2014 și de a demonstra tuturor că femeia poate fi și frumoasă, și inteligentă, în același timp. Mai multe detalii despre povestea frumoasei care a cucerit inimile juriului, aflați în continuare.

Cine este Alina Jereghi, în afară de studentă în anul II, la  Facultatea Economie Generală și Drept, din cadrul ASEM?

Sunt o tânără originară din comuna Cojușna, raionul Strășeni. Am absolvit Liceul Teoretic ”Alecu Russo’’ din aceeași localitate. Sunt o fire încrezută și cu planuri bine stabilite în viitor: după liceu, am aplicat la ASEM, având marea dorință de a mă specializa în domeniul juridic și, paralel, de a mă aprofunda în bazele economiei, oportunitate pe care mi-o oferă această facultate.

Cu ce iubești, cel mai mult, să-ți ocupi timpul liber?

Sunt o persoană care mereu tinde să-și lărgească sfera de interese: am devenit membră a clubului juriștilor, din cadrul Ligii Tineretului din Moldova. Desfășurăm conferințe cu oameni iluștri din domeniul jurisprudentei, de aceea am o atitudine foarte serioasă și manifest mult interes în cadrul acestui club, încercând de pe acum să-mi pun bazele unei cariere de succes.

Decizia de a participa la Miss ASEM 2014 a fost spontană sau planificată?

A fost o decizie spontană: m-am înscris la concurs în ultima zi. Citind avizul cu referire la concurs, îndata mi s-a trezit un imbold lăutric și o mare doză de curiozitate. În ultimă instanță, totuși, am aplicat cu multă încredere.

Cât de costisitoare au fost pregătirile de acest concurs? Ai lucrat cu o echipă profesionistă? Cum crezi, ai fi reușit, dacă nu erau ei?

Am avut câteva persoane care m-au ajutat să înscenez probele artistice: am avut nevoie doar de doi instrumentiști, în rest, am avut alături doar prieteni. După marele succes obținut și după marea onare de a purta acest titlu, sunt foarte mândră de mine însămi. Mi-am aplicat cunoștințele și abilitățile pe care le dețin și am pus în aplicare un scenariu propriu, bine structurat și captivant.

Planul de afaceri pe care l-ai prezentat în concurs presupune un business legat de energia eoliană. De unde ți-a venit această idee și cât de realizabilă crezi că este, la acest moment? Ești pregătită să-ți lansezi acum o afacere proprie?

Planul de afaceri pe care l-am relatat vizează importarea și instalarea turbinelor eoliene. Am lansa un nou apogeu în industria Republicii Moldova prin astfel de instalații, dat fiind faptul că unica noastra sursă de energie electrică este importată. Am considerat că am putea folosi puterea vântului. Călătorind în afara țării, am observat multe, astfel de instalații și încă de atunci m-am întrebat de ce în RM nimeni nu încearcă să lanseze astfel de instalații.  Sigur, însă, mai am nevoie și de resurse financiare pentru a-l pune în aplicare.

Care a fost cea mai mare temere a ta, din timpul concursului? Totul a decurs așa cum te-ai așteptat?

Unica grijă pe care am avut-o ținea de tehincă, îmi era frică sa nu se întâmple vreo defecțiune în timpul evoluției mele; în rest – am fost liniștită, deoarece mi-am realizat singură scenariul și știam că totul va ieși bine.

În trecut, ai mai participat și la alte concursuri de frumusețe și inteligență? Deja te-ai gândit cum vei evolua la competiția inter-universitară a celor mai frumoase studente din Moldova?

În trecut, nu am mai participat la astfel de competiții, fapt care m-a și determinat să aplic. La concursul ”MISS UNIVERSITATE”, nu voi participa: decizia ține de discreția mea. Am hotărât să mă abțin, cauza fiind faptul că vreau să mă dedic sesiunii de la acest sfârșit de an de studii.

Ai decis cu cine vei merge în vacanța pe care ai câștigat-o în Grecia?

Da, în Grecia voi merge împreună cu iubitul meu.

Dacă ai putea schimba ceva în Republica Moldova, care ar fi acest lucru?

Reieșind și din domeniul în care activez cu multă prudență, menționez că sunt adepta dreptății și stricteții, de aceea, sper că în viitor voi fi un jurist care va implementa pârghii de luptă contra corupției – o ramură înfloritoare în țara noastră.

Care e secretul frumuseții Alinei Jereghi?

Secretul frumuseții unei doamne pornește nu doar de la frumusețea sa naturală, ci și de la nivelul de cultură și inteligență, pe care îl întruchipează. Acest tot întreg te poate face cea mai frumoasă și cea mai inteligentă, fapt de care am încercat și eu să dau dovadă, în acest concurs!

Surse foto: Ellene Mocrii, Arhiva Personală

Distribuie articolul: