Alina Bradu este absolventa Colegiului Tehnologic și a Universității Pedagogice „Ion Creangă”. În atelierul propriu, pe care l-a numit Alini ART, meșterița înrolată în concursul Mândria, organizat cu ocazia Festivalului IA Mania, se ocupă de broderia computerizată. Ce o va inspira pentru colecția din concurs, dar și cum o va realiza, ne-a spus chiar dânsa.

„La crearea colecției mele mă voi inspira din ia moldovenească și din romantismul feminității. Voi folosi tehnici decorative de broderie, croșetat, la fel vom crea încălțăminte și accesorii din piele”, a precizat Alina în video-ul de prezentare pentru concurs.

 

„Am decis să particip la proiectul IA Mania pentru că îmi place să-mi pun scopuri și să le ating. Colecția pe care o pregătesc pentru acest festival se numește Etno Linia”, mai povestește tânărul designer care, până la festival, nu stă doar în atelier, ci este prezentă la tot mai multe evenimente de fashion.

Alina Bradu colectie

Alina Bradu colectie

În toate și mereu, Alina are un susținător de nădejde – soțul Igor. Acesta vă viață multor dintre ideile designerului și este specializat pe Botine și Genți cu ornamente tradiționale. Cele mai originale invenții ale soților Bradu sunt botinele din fetru cu ornamente stilizate, care sunt foarte solicitate de tinerele fashioniste de la noi.

Amintim că premiul pentru căștigătorul concursului MÂNDRIA este participarea în luna noiembrie, 2014 la Săptămâna Modei de la Oxford, Marea Britanie. În competiție au intrat 13 designeri, majoritatea fiind studenți la instituțiile de profil din Moldova. Organizatorul își va asuma toate costurile de participare la eveniment, cheltuielile de transport, viză, cazare și hrană pentru designerul căștigător.

Distribuie articolul: