Poate nu te-ai gândit niciodată, dar performanțele sexuale se datorează în mare măsură alimentelor pe care le consumi zilnic. Știai că unele dintre ele îți cresc dorința sexuală? Îți prezentăm o listă cu  ingrediente minune pentru nopți nebune de sex. Stridiile. Multă vreme au fost considerate “hrana îndrăgostiților”, iar legendele spun că mândrul Casanova le consuma zilnic pentru a-i păstra apetitul sexual. Bogate în zinc, element ce influențează potența, fertilitatea masculină și libidoul și esențial pentru producția de spermă, zincul nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră.

Țelina. este un foarte cunoscut afrodiziac, ce aduce un aport substanţial de vitamine (A, B, C şi PP), dar şi minerale ce ajută la stârnirea apetitului sexual. Este foarte utilă pentru muşchi şi ajută la fluidizarea sângelui. Se consumă sub formă de salată sau de sirop.

Mierea. conține vitamina B care poate crește nivelul de testosteron din sânge,hormon care crește apetitul sexual atât la femei, cât și la bărbați. Ca să se intoducă în atmosferă, cuplurile din Persia antică obișnuiau să consume miere în fiecare zi timp de o lună după nuntă(luna de miere cum îi spunem noi). Mierea conține multe vitamine B, necesare pentru producția de testosteron și fructoză care îmbunătățește performanțele fizice.

Condimentele. Atunci când sunt bine alese, condimentele încing atmosfera și la propriu și la figurat. Și nu doar în bucătărie, ci și în dormitor! Astfel, piperul negru stimulează terminațiile nervoase, crește pulsul și sporește producția de endorfine, substanțe ce creează o stare de bine.

Ardeii iuți Chili pepper și ghimbirul îmbunătățesc circulația, iar ardeii iuți cayenne, curry și chimenul cresc temperatura corpului.

Semințe de dovleac. Sub coaja lor se ascunde mult zinc, un nutrient esențial pentru fertilitate, dar și pentru funcția sexuală. Un studiu olandez a demonstrat că suplimentele de acid folic și cele de zinc au crescut cu până la 74% numărul de spermatozoizi din sperma subiecților de infertilitate.

Bananele, morcovii, asparagusul. Acestea sunt considerate a fi stimulente erotice datorită aspectului falic. În plus, asparagusul conține folați, derivați ai calciului folic care sporesc producția de histamină, substanță absolut necesară în atingerea orgasmului la ambele sexe.

Usturoiul. Cunoscut ma degrabă ca moartea pasiunii, din cauza mirosului supărător, usturoiul este de fapt un afrodiziac foarte puternic. Acest dușman al sărutului conține un ingredient numit alicină, care intensifică circulația sangvină și crește libidoul.

Sursa: www.csid.ro, cefacemimi.ro

Foto: antena3.ro

Distribuie articolul: