A profesat la o mulţime de posturi de radio, cum ar fi: Radio Nova, Radio PoliDisc, UniversFM, Radio Noroc și KissFM Chișinău. Astăzi, moldoveanca Alice Tudor este o adevărată profesionistă la Kiss Fm din România. Cum îi dictează muzica viața şi cât de mare e dragostea ei pentru radio aflaţi mai jos. La 15 ani a intrat pentru prima dată într-un studio Radio și de atunci merge zilnic cu zâmbet, inspirație și mare pasiune către el. Alice Tudor apreciază prieteniile adevărate, se declară fascinată de poveștile de dragoste fără sfârșit, iar în tot ceea ce iubește… carte, muzică, filme, fotografie, răsărit, apus, Alice caută “Libertatea”.

Trăiesc tot ce ascult
Totul a început mult mai devreme… cu mult înaintea momentului în care am deschis microfonul pentru prima dată. Pe la zece ani, parcă, mă jucam la casetofon şi am descoperit FM-ul. Cinci ani mai târziu, am facut primul program la primul radio pe care l-am descoperit, Radio Nova, primul radio nu se uită niciodată (zâmbește). A fost una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea. Eu mă identific deja cu radioul și cu muzica de acolo. Muzica este un remediu, dacă ştim să-l folosim corect. Eu ascult muzică mai tot timpul, aşa m-am obişnuit. Şi, da, aleg muzica în funcţie de starea de spirit… adică trăiesc tot ce ascult.

 

Ascult doar hituri
Nu aş putea compara preferințele muzicale ale tinerilor din România cu cele din Moldova. Fiind plecată de câţiva ani din Chișinău, nu mai știu ce le place tinerilor de acolo, dar bănuiesc că nu diferă cu mult gusturile basarabenilor de cele ale tinerilor din România. Eu aleg mereu muzica bună și țin cont mereu că publicul care mă ascultă este foarte diferit. Sunt oameni care ascultă muzica şi în timp ce muncesc, încerc să le fac pe plac și lor. La Kiss FM asculţi doar hituri.

Liniştea e divină
John Mayer, Norah Jones, Stivie Wonder ar fi numele sau mai bine zis, muzica ce mă caracterizează cel mai bine. Îmi place ceea ce fac, dar având în vedere că majoritatea timpului de muncă este în gălăgie… frumoasă, muzicală, eu prefer să mă odihnesc fără muzică. Am început să preţuiesc liniştea. Este cea mai mare relaxare. Trebuie doar s-o asculţi. În timpul liber îmi place să-mi aduc aminte de copilărie, plimbându-mă cu bicicleta, să mă uit la filme, să merg pe jos, să mă plimb prin ţară(România)… lucruri omenești, simple, dar care mă relaxează și mă umplu de energie.

 

Nu exclud să mai ajung la microfon în Basarabia
Dacă mă întrebi de radio și revenire acasă, în Moldova… păi depinde de foarte multe aspecte. Dar, în principiu, am acceptat multe oferte, nu văd de ce nu aş mai accepta una. Nu zic nici da, nici ba – să vedem ce ne rezervă viața. Viața mea acum e legată de Kiss și tot ce-mi mai doresc de la ea, pe plan personal și profesional, este dragoste și fericire. Asta vreau să-mi rezerve viitorul.

Foto: Arhiva personală

Victoria Topciu

Distribuie articolul: