A visat să devină preot sau judecător, dar a ales să facă medicină. A dorit să-şi surprindă iubita cu ceva original şi a ajuns să confecţioneze bijuterii pentru femei. Vedeţi mai jos, cum îi reuşeşte tânărului basarabean să combine studiile cu făurirea accesoriilor lucrate manual.

Prima lucrare, primul eşec

S-a născut în sudul Moldovei, iar acum locuieşte în România. Povesteşte că dintotdeauna a avut înclinaţie spre creaţie, dar punctul de pornire a fost „cred că acum doi ani, înainte de 8 martie, voiam să fac un cadou fostei mele prietene şi mă gândeam cumva să o impresionez.

Căutând o soluţie, am găsit pe internet un tutorial despre confecţionarea bijuteriilor, am cumpărat materialele necesare şi am zis să încerc”, astfel povesteşte Alic cum a descoperit că are talent pentru acest gen de lucru manual.

„Prima lucrare a fost un trandafir, care trebuia să fie inel, dar a ajuns la coşul de gunoi. Nu cunoşteam procedura de prelucrare, temperatura la care coace materialul şi aşa l-am ars. Însă m-am documentat, am încercat din nou şi am făcut două buburuze care au ajuns cercei. Acesta a fost cadoul pentru fată”, despre care mărturiseşte că i-a văzut o prietenă, i-au plăcut, a dorit şi ea, şi astfel a continuat.

Deţine un portofoliu impresionant de accesorii

Alic mărturiseşte că s-a îndrăgostit de această îndeletnicire, care treptat s-a transformat în hobby practicat în timpul său liber, dar şi o sursă de venit. „Pentru mine handmade-ul este important pentru că este o formă de relaxare, o perioadă bună a fost şi o sursă importantă de venit. Pe lângă toate astea îmi permite să fiu un mic creator, îmi dezvoltă imaginaţia, îndemânarea, memoria”.

El recunoaşte că a realizat un portofoliu cu care-şi valorifică multitudinea de accesorii, care cuprinde atât cercei, cât şi brelocuri, agrafe de păr, jucării. „În ultima perioadă confecţionez obiecte numai la comandă, după design-ul sugerat de poza sau sugestiile clientului, mai departe îmi imaginez singur. La început făceam doar ce îmi plăcea mie, astfel mi-am creat un portofoliu şi potenţialii clienţi aleg din el”.

Dispoziţia bună e indispensabilă în procesul confecţionării

Tânărul confecţioner admite că e nevoie de dispoziţie bună ca să confecţioneze accesorii în timp record. „Cel mai mult timp mi-au trebuit două zile să fac un inel în formă de trandafir, care nu îmi ieşea nici într-un chip cum doream. Cred că nu eram atunci în toane bune. Starea spirituală contează foarte mult în lucrul pe care îl fac”, la care adaugă că face cu plăcere prelucrarea oricărui tip de accesoriu, însă „cel mai mult confecţionez cercei, sunt la mare căutare de fete, ele îi asortează la hainele pe care le poartă”.

Reuşeşte că confecţioneze accesorii doar în timpul liber, căci cea mai mare parte a zilei studiază ca să devină asistent medical. În curând, lista de accesorii create se va îmbogăţi cu brăţări shamballa, nişte brăţări ultramoderne, care vor fi prezentate la târguri şi expoziţii, respectiv comercializate la Bucureşti şi Chişinău.

Distribuie articolul: