Alexandru Manciu spune că sunt momente cînd i se reproșează că e tânăr pentru rolul de tătic. Dar el nici nu vrea să audă, alături de soția sa Olga este pur și simplu fericit. De 3 ani se cunosc, de un an sunt căsătoriţi iar în curînd vor purta în brațe doi gemeni.  Am discutat într-o atmosferă relaxată, chiar în grădina câștigătorului Fabricii de Staruri despre familie, căsătorie, carieră și fidelitate.

-Tânăr și deja căsătorit. Cum e cu însurătoarea?

Nu pot să zic că e ceva neobișnuit. E o perioadă în viața mea pe care am așteptat-o și pe care o trăiesc frumos. Așa se întâmplă de obicei, dacă o familie e construită corect și dacă există înțelegere, atunci nu te mai plângi că te-ai însurat sau aștepți copii. Așa e normal, pentru că e viața de familie, nu sunt unul, suntem doi și mai așteptăm doi. (râde) 

-Ai trăit o perioadă de adaptare de la burlăcie la însurătoare?
Evident. În prima zi când ne-am trezit împreună cu Olga, a fost cam straniu, dar la modul general nu, nu am simțit procesul de transformare pentru că a fost frumos. În cazul meu, totul a decurs foarte ușor și natural pentru că am făcut acest pas de bună voie și nesilit de nimeni. Nu m-am temut niciodată de asta. Cînd ești într-o relație de durată, te maturizezi foarte repede. Totu-i altfel, ai scopuri bine stabilite pe care trebuie să le realizezi de dragul familiei.

-Ești gelos pe soția ta?
Din fire sunt gelos și posesiv, dar mă strădui să nu să se transforme în obsesie. Orice om când are ceva al său, vrea să îi aparțină doar lui: asta-i jumătatea ta, sufletul tău. Dar nu înaintez interdicții de genul „nu te duce acolo, nu fă aceasta sau nu te îmbrăca într-un anume fel”. Soția mea e mai mult geloasă pe meseria mea, decît pe mine, dar ambii suntem geloşi în limitele admisibile.

-În orice familie există certuri, cât de mici sau rare nu ar fi ele. Cine aduce echilibrul?
Olga e mult mai impulsivă decât mine. Ea poate să se aprindă foarte repede. Certurile uneori pot apărea de la fleacuri, dar ne străduim să le aplanăm repede, să clarificăm repede situația. Mai mult de 20 de minute n-am stat niciodată supărați unul pe altul.

-Ce apreciezi la soția ta și nu ai găsit la alte femei ?
Apeciez tot și am găsit în ea suflet pereche, om cu care eu să mă completez minunat. Pentru mine ea este cea mai bună, cea mai frumoasă, cea mai blândă, cea mai scumpă ființă. Relația noastră a fost una mai neobișnuită și a început cu o prietenie. Chiar de la început discutam orice temă, ne deschideam sufletele și încet, încet am înțeles că suntem un tot întreg.

-Au existat oarecare criterii după care ai ales-o pe Olga?
Nu există criterii. Fiecar bărbat are un ideal de femeie, dar procesul de formare a unui cuplu ține mai mult de instincte. Cînd vezi fata și te îndrăgostești de ea nu zici că ți-a plăcut pentru că are degete super lungi sau nasul ei e ideal. Am văzut-o, mi-a plăcut, iar prin comunicare am înțeles că avem multe lucruri în comun, și nu mai vrem să stăm departe unul de celălalt. Așa am început noi să trăim împreună și să avem o relație bine pusă la punct după care au urmat căsătoria și acum vin și copii.

-În momentele de mici crize financiare nu regreți că ai ales arta și nu afacerile, spre exemplu?
Recunosc, e mai complicat să te hrăneşti din artă , dar te descurci. Pînă la urmă întotdeauna există ieșire din situație. N-am zis niciodată că nu voi face vreo afacere, dar e un domeniu mai îndepărtat de mine. Poate voi face o afacere dar care o v-a conduce soția mea. Eu pot veni cu ideea, dar să mă ocup de asta nu mi-aș dori.

-Ce sentimente te incercă atunci cînd ştii că în curănd vei deveni tătic?
Atunci cînd am aflat că-s doi, am rămas șocați, aveam niște emoții enorme, dar acest fapt nu mă sperie deloc. Mai mult decît atît mă simt pregătit, pentru că greutăți în viață mereu există. Uneori e mai ușor, alteori mai greu, dar muncind, încetișor, faci pașii și o scoți în capăt, pentru că anume copii sunt fericirea vieții. Eu încă din copilărie mi-am dorit să am gemeni și Olga la fel. A fost o binecuvîntare pentru noi.

-Deja ai preluat rolul de tătic?
Sunt destul de implicat. Mă strădui să-mi dedic tot timpul liber soției, să merg cu ea la medic, să-i fiu alături, să o ajut să se ridice din pat, să-i aduc un ceai pentru că e foarte greu să duci unul, dar doi e și mai dificil. Fac tot posibilul ca soția mea să fie cît mai liniștită, ca băieții mei să nu fie nervoși.

-Sînt moment cînd ții dor de burlăcie?
Nu, nu aș spune. Fiecare perioadă din viața noastră e frumoasă în felul ei: copilăria, adolescența, dar vine timpul cînd simți că ai alături un om de care nu vrei să te desparți mai ales cînd în sfîrșit o găsești, pentru că în timpurile noastre e foarte greu să găsești omul potrivit. Mulți mă întreabă „Nu-ți pare că ești prea tînăr?”. Părinții noștri la 18 ani făceau nuntă, copii şi se descurcau. Dacă ajungi să fii suficient de „copt” pentru a crea o familie atunci găseşti şi cum s-o întrețiii.

-Pînă la căsătorie era Alexandru Manciu un iubăreț?
Eu nu mă vedeam un mare macho, pentru că nu am avut atît de multe relații. Nu știu din ce motiv, poate nu eram eu genul de a prinde la public, sau poate pentru că îmi doream mereu altceva. Nu puteam să accept o relație de tipul „una, două și ai plecat!” întotdeauna îmi doream ceva mult mai serios.

-Ai suferit din dragoste?
Nuştiu de ce dar deseori, într-o relație, eu eram cel care sufeream. Relațiile mele anterioare, nu durau mai mult de o lună. Și nu înțelegeam care e problema. Mi se părea că mă comportam cît mai bine și frumos pînă cînd la un moment dat fata îmi spunea „Totul e minunat, dar ești prea bun pentru mine”. (rîde) Dacă asculți melodiile pe care le scriam eu pînă nu demult, aceaste mici drame sunt sesizabile. Eu eram romanticul care mereu suferea din cauza dragostei.

-Ce crezi despre femeile cu o carieră de succes?
Bravo femeilor care le reușește acest lucru. Niciodată nu am fost de părerea că locul femeii este la bucătărie.Chiar dacă e greu din motivul că ai mult de lucru și petreci mai puțin timp împreună, în schimb cînd te vezi e foarte frumos. Nici la mine meseria nu e statul pe acasă. Dacă într-o familie, pe lîngă dragoste mai este și înțelegere, atunci totul se aranjează. Consider că e un lucru normal ca soția mea să se ocupe cu ceea ce-i place, să se realizeze profesional.

-Ai avut vreodată o relație cu una din fanele tale?
La întrebarea aceasta, Alexandru a întrebat-o pe Olga „Puiuța, tu ai fost fana mea?” Iar Olga a răspuns „Îmi plăcea de el, era favoritul meu, dar nu eram gata să-mi tai vinele pentru el”.
Asta a fost prima și ultima relație cu vreo fană ne spune Alexandru.

-Cît de mult te-a favorizat numele tău în relațiile amoroase?
După Fabrica de Staturi mi-a fost și mai greu să-mi găsesc jumătatea. Întotdeauna s-au găsit fete din public care să facă declarații de dragoste spontane, cuvinte dulci, dar e foarte greu să depistezi dacă erau sincere. Oamenii se îndrăgostesc de imagine, dar ceea ce văd în scenă e diferit de ceea ce reprezintă omul în realitate. Pentru o persoană publică e mai dificil să-și găsescă jumătatea. Mulțumesc Domnului, eu am reușit.

-La ce se reduce sexualitata unei femei și cînd o femeie este sexy?
O femeie care are grijă de ea, de felul cum arată, mereu este sexy. Naturalețea joacă un rol foarte important. O femeie mai trebuie să fie și feminină, dulce, tandră, iubitoare. O femeie este sexy atunci cînd e însărcinată. Dar cel mai important este ca reprezentantele sexului frumos să fie deștepte, în adevăratul sens al cuvîntului.

-Cum ar trebui să fie o soție pentru ca soțul să-i rămînă fidel?
„Rea, dar tare bună” (rîde) De fapt, cred că mai mult depinde de soț. Desigur femeia trebuie să fie mereu la cel mai înalt nivel, mă refer la fizic, intelectual și spiritual. Dar dacă bărbatul chiar vrea să fie fidel soției sale, atuci așa va fi, pentru că el are deja persoana de care are nevoie. Uneori un bărbat poate avea alături de el cea mai minunată femeie, dar oricum înșeală înainte de căsătorie și după. Foarte mult depinde de educația primită acasă, de principiile de viață ale fiecăruia.

Distribuie articolul: