Am admirat, recent, fotografia care o ilustra cu părul proaspăt retezat și parcă nu ne venea să credem că e atât de scurt. Schimbarea, însă, o avantajează perfect pe tânăra jurnalistă Ana Mardare, care pozează și mai provocator după schimbarea frezurii. Cât de bine o prinde schimbarea de look, vedem în ultima ședință foto realizată de fotograful său personal, Alexandru Gurdila. 

Ana mea și-a dat părul jos, inclusiv la solicitarea mea. Cea mai frumoasă femeie din lume. Chiar și din lumea cărților cu povești”, a mărturisit Alexandru Gurdila, pe contul său de pe o rețea de socializare. 

Alexandru are propria sursă de inspirație, iar despre activitatea sa, tânărul fotograf ne-a relatat anterior: „E foarte greu să lucrezi împreună cu muza ta. De obicei, ea e lângă tine pentru a te inspira, aşa că atunci când aveţi un proiect comun, trebuie să fii foarte atent, că te afli pe un teren minat. Orice cuplu care a lucrat împreună ştie despre ce vorbesc. Dar pentru că şi la Jurnal am stat la aceeaşi masă, ne înţelegem bine. Ana este modelul perfect, odată ce se relaxeazăE foarte important ca omul din fotografie să transmită o emoţie, nu un simplu zâmbet şi o poziţie a corpului – ei asta îi reuşeşte. Facem totul împreună, multe lucruri din care absolut intuitiv. 

 

Da, fotografia e un capriciu scump. Dar şi să fii marketer e un capriciu scump… trebuie să plăteşti o grămadă de bani pe un costum bun, să ai business carduri, să îţi cumperi parfumuri bune etc. Am dat mulţi bani pe echipament, dar nu sunt decât nişte hârtii. Ce am cumpărat e o investiţie în viitorul meu şi al Anei. Nu cred că există reguli stricte în fotografie. Chiar şi cele tehnice, care trebuie respectate cu stricteţe mai de fiecare dată, trebuie încălcate şi date la o parte. Fotografia e artă, la fel cum pictorii făceau cu lucrările lor, care uneori păreau absolut absurde.”

Amintim că Alexandru Gurdila este pasionat de fotografie încă din 2008. „Pe alocuri asta era meseria mea de bază. Când am ajuns la TV, n-am mai avut când, aşa că am renunţat la ea, dar nu definitiv. Şi acum am un cont Instagram, unde-mi postez fotografiile făcute cu telefonul mobil. Când am ajuns aici, fotografia s-a dovedit a fi cea mai sigură cale de a mă pune pe picioare. Sper aşa şi să fie”, ne-a mai dezvăluit tânărul fotograf.

Foto: Alexandru Gurdila Photography

Distribuie articolul: