Îl vedem în fiecare săptămână la ,,Deșteptarea de Weekend” de la Jurnal TV. Ambițios și mereu plin de energie, Alexandru Gurdila a acceptat fără ifose să vorbească despre sex și a răspuns fără a sta mult pe gânduri care îi sunt preferințele în funcție de fantezii sau dispoziție.

Ai fost votat unul dintre cei mai buni tineri ai orașului Chișinău din sfera publică, pe pagina web a unui portal informativ pentru tineri. Cum crezi de ce ți-a oferit publicul acest vot?

Totul, de fapt, se bazează pe încrederea pe care o transmiți, oamenii o simt. Televiziunea își are meritul său, căci vine să educe oamenii. Ne străduim să facem acest lucru în fiecare weekend într-o manieră fun și cool. Mereu atingem subiecte ce țin de activități pe care e bine să le faci.Alexandru Gurdila

Ești prezent la evenimente dintre cele mai diverse…

Pentru mine contează oamenii pe care o să-i văd acolo și mai puțin tipul evenimentului, fie chiar și ceremonia de decernare a premiilor ,,Oscar”. Doar dacă voi fi alături și în compania persoanelor cu care mă simt bine, cu care am ce discuta o să merg.

Ești dezinhibat, așa ai fost întotedauna?

A fost ceva ce a venit de la sine. Până în anii 2008-2009 eram altfel. Pot spune că schimbarea vine atunci când citești, când îți dai seama că există lucruri frumoase în lume care trebuie cunoscute, apreciate și studiate. Începi cu cititul, după care asculți muzică potrivită. Dacă asculți numai Rihanna evident că nu ajungi departe, treci la jazz, la muzică etno bună, pop bun, rock. Cultura te schimbă, evident și mediul de prieteni.Alexandru Gurdila

Ce cărți ai recomanda?

,,Adam și Eva” de Liviu Rebreanu; ,,Romanul adolescentului miop”; ,,La țigănci”; ,,Huliganii”; ,,Noaptea de sânziene” de Mircea Eliade; ,,Jucătorul” de Fiodor Dostoievski… Citiți orice, prieteni, orice!

Cum ți-ar plăcea să faci dragoste? Ce te-ar ispiti să mai încerci?

Am avut ocazia să încerc cam tot ce am vrut. Na! mai puțin sex în lift sau în mașină, dar urmează.

Cu două femei?

Nu vreau să mă împart. E visul oricărui bărbat să facă sex cu două femei, dar nu știu neapărat în ce măsură le poți satisface pe ambele. 

Ești îndragostit? DA! Și ești într-o relație? Probabil, credcă, da.

Alexandru Gurdila

Ai avut și relații cu femei mai mari decât tine. Ce te atrage la o femeie?

Foooarte multe lucruri… În primul rând, mă atrag gesturile unei femei. Trebuie să fie elegante, superioare, calculate, seducătoare. După care te atrage maturitatea (dacă e o femeie mai mare), dacă îi place arta în toate felurile. Cu un om căruia nu îi place arta nu prea am ce discuta. Pot discuta și despre ,,Transformers”, ,,Batman” sau ,,Sex in the city” și orice alt serial, dar când persoana știe să vorbească frumos despre o carte, o pictură, un cântec, este tare fain. Aici se atribuie la toți oamenii, nu doar la femei.

În ce relație ești cu Ana Mardare?

A fost greu și este greu, ca în orice relație. Este o prietenie, în primul rând, asta este foarte important pentru mine, cât și pentru ea. Eu pot să fac sex cu tine, dar asta nu înseamnă că noi suntem prieteni. Dar, dacă noi suntem prieteni și facem sex asta e altceva. După asta ai ce discuta și nu: ,,Hai, poate îmi faci un ceai! Of, trebuie să mă duc acasă!”Alexandru Gurdila

Cât de important este sexul într-o relație?

Foarte important. Dacă oamenii nu știu să-și satisfacă dorințele sexuale unul altuia, există o problemă la mijloc și ea poartă denumirea de incompatibilitate. Ea se rezolvă ori prin cedări ,,Ei, dacă tu vrei, hai să-ți fac!” ori prin despărțire. Părerea mea este că sexul face, cel puțin, 40 la sută dintr-o relație. La început, însă, e numai sex!

Este un subiect care se discută sau se execută?

Dorințele și experimentele sexuale se discută! N-ai să faci asta cu gândul o să meargă sau nu. Mai întâi discuți ,,hai, poate facem așa sau poate facem așa…”. Se discută și după sex dacă-i bun, chiar și dacă e rău. Trebuie  să afli la ce capitol stai prost și cum să-l îmbunătățești. Pentru că dacă nu cu ea cu viitoarea vei ști ce să faci, la sigur.

Să filmezi și să analizezi pe puncte un proces intim?

Și asta se permite. Eu sunt OK cu filmările, dar după asta să le ștergi neapărat, pentru că ,,you never know” ce se poate întâmpla cu tine, cu ea, cu voi.Alexandru Gurdila

Ești un om de cuplu?

Da, mie îmi place să fiu în cuplu. Îmi place să am un om căruia pot să mă destăinuiesc.

Cum rămâne cu momentele de singurătate?

Îmi e suficient să privesc singur un film sau să ies în oraș. Singurătatea, ca și petrecutul timpului împreună, trebuie să fie cu măsură, în caz contrar, apar foarte multe conflicte din aer. Orice frunză poate să servească drept motiv de ceartă.

Foto: Ellene Mocrii