În 1999 a deținut funcția de ministru al Industriei și comerțului. Mai târziu, însuși premierul Ion Sturza avea să spună despre EA că este o doamnă şocant de energică şi inimoasă şi că pentru echipa de bărbaţi din Guvern, a fost o adevărată revelaţie să lucreze cu ea.

Mai bine de 15 ani a fost în fruntea unei întreprindere cu peste 600 de angajați. Mai spune că este un pescar înrăit și că poate conduce 1000 de kilometri cu o singură pauză de cafea. Are la activ mai multe disticții de stat și diplome de excelență iar unul dintre principiile de viață este că omul înseamnă atât cât înseamnă cuvântul lui.

Invitata de astăzi a Victoriei Dumbravă în studioul UNIMEDIA la o discuție despre mediul de afaceri din Republica Moldova, în general și domeniul industriei ușoare, în particular, a fost Președintele Asociației Patronale din Industria Ușoară (APIUS), Alexandra Can.

Pe lângă faptul că au dezbătut teme economice, Alexandra Can a fost întrebată de moderatoarea emisiunii care ar fi mesajul ei pentru femeile care doresc să obțină succes în aceast mediu. Invitata a declarat că femeile nu trebuie să uite de roul lor primar: „Femeia nu trebuie să uite niciodată de rolul dat de Dumnezeu și în același timp să nu cedeze situația în fața bărbaților, ce ține de libertatea de a decide, de a munci, de a învăța și să fie foarte bine pregătite cum să comunice cu acei bărbați care poate le îngrădesc calea.”

„Femeia întodeauna muncește mai mult și femeia trebuie să știe că defapt totul este în mâinile ei, că dacă un bărbat este puternic și înainte, obligatoriu în spate are o femeie demnă și puternică”, a afirmat invitata.

Alexandra Can a mai adăugat că femeile trebuie să conștientizeze faptul că au aceleași posibilități de dezvoltare ca bărbații: „Trebuie doar să mergem și să ne luăm soarta în mâini.”

Distribuie articolul: