Deși medicina încurajează acest proces important, parteneriatul la naștere e văzut cu scepticism în rândul multor viitori tătici. Alexandru Manciu, alias ALEX MAN, a fost alături de Olga la ambele nașteri, iar acum poate spune că e cel mai frumos lucru care i s-a putut întâmpla. Mărturia a fost făcută aseară, în cadrul unui nou LIVE Ola TABU, în care Alla Donțu și Olga Fesenco au vorbit cu internautele anume despre acest subiect.

54f714ca44a8a_54f714ca44af0„Noi mereu zicem că am născut! Într-adevăr, e o senzație foarte mare, pe care nu o voi putea uita. Nu am leșinat, deși sunt foarte sensibil la medicină. Când mergeam la naștere, îmi era frică dacă voi rezista. Aveam 26 de ani când am devenit tată prima oară.

După naștere, sentimentele mele față de iubita mea au crescut mult mai mult. Am fost alături, am simțit și am trăit ce simte o femeie când aduce pe lume două vieți. A fost un motiv să fiu prezent la naștere. Ne-am informat și am găsit momentul când copilul e pus la pieptul mamei. Aici a fost conexiunea: Damian stătea la mine, iar Matei era pe pieptul mamei și acum e tot băiatul mamei. A fost un moment de unire a familiei.

Nu-ți pierzi interesul, am înțeles cât de mult o femeie trece prin ea atunci când aduce pe lume o viață. E cel mai sexy lucru ce poate fi la o femeie.

Reacția noastră, când am aflat că vom avea gemeni, a fost una foarte isterică și fericită. Am avut o isterie de jumătate de zi. Noi spuneam tuturor noutatea și aveam o panică frumoasă. Primul am fost eu cel care a văzut gemenii la ecografie. Era prima dată când mergeam la ecograf.

54f714a4d9a33_54f714a4d9a9e

A doua oară a fost diferit. Deja știam ce se întâmplă, am glumit mai mult, discutam, ne căutam de treabă. După doi, nu ți-e frică de nimic decât în afară de trei. Prima oară eram un pic speriați. Plus că la sarcină de gemeni vin mai mulți medici să asiste. Sala era cu 15 oameni care asistau la naștere. Aici am fost noi doi, medicul și moașa; a decurs foarte calm, liniștit și ușor. Olga a avut epidurală. Apoi a venit adrenalina.

Cel mai mare și puternic lucru ce te împinge în sala de nașteri este dragostea față de femeia ta. Nașterea nu e finalul și începutul. Bărbatul și femeia creează un copil în doi. După ce se naște, trăiesc în trei.

manciu

Lucrul care m-a împins să asist a fost momentul când mama mea l-a născut pe cel mai mic frate, eu fiind bărbat de 20 de ani. Ea a zis că tata a asistat doar la a treia naștere și s-a simțit mult mai bine. Atunci mi-am zis că voi fi și eu alături de iubira mea. E un proces foarte frumos. Merită toate 100 de procente”, a mărturisit tăticul, la emisiune.

alex man

Foto: Arhiva personală, captură video, Arcady Manah/Becausesergiubirca.com