Republica Moldova va participa în premieră la ultramaratonul «Ștafeta Veteranilor» în care alergătorii vor parcurge 3800 de kilometri

Alergători și veterani de război vor participa, pentru prima dată, în ultra maratonul „Ștafeta Veteranilor”, organizat de Asociația Invictus România în memoria eroilor căzuți în serviciu. Participanții la această acțiune vor parcurge în alergare 3800 de kilometri pe trei trasee albastru, galben și roșu, simbolizând tricolorul.

În premieră, în această acțiune, a fost inclusă porțiunea Chișinău – Iași. Sportivi amatori, membri ai Asociația Veteranilor de Război „Credință Patriei” și Asociației Run Moldova, vor alerga 150 de kilometri timp de două zile.

Alergătorii din Republica Moldova vor porni mâine, 12 octombrie 2021, ora 9.00, din preajma Cimitirului Eroilor de pe bd. Decebal 17.

Ștafeta veteranilor se află la ediția a VIII și a luat start-ul pe data de 1 octombrie, pe traseul albastru, din fața Mausoleului Eroilor din Mărășești. Pe cele trei trasee ale ștafetei, albastru, galben și roșu, de la Mărășești, Făgăraș și Chișinău, până la Carei, vor alerga câteva mii de participanți. Finișul va fi pe data de 25 octombrie, la Monumentul Ostașului Român din Carei.

Distribuie articolul: