Sala cu Orgă a fost arhiplină, ieri, la întâlnirea autorului și cercetătorului rus Aleksandr Litvin cu fanii săi din Republica Moldova. Câștigătorul uneia dintre edițiile anterioare ale show-ului „Bitva Ekstrasensov” a sosit la Chișinău pentru a dezvălui cele 10 reguli ale unei vieți fericite. Straniu sau nu, dar autorul a identificat aceste reguli cu Decalogul. „Din păcate, am uitat de unele principii care ni s-au dat încă din vremurile Babilonului, ale lui Moise și Hristos. Aceste reguli sunt simple și le cunoaște oricare om. Vorbesc despre Cele Zece Porunci. Nu va fi nimic nou, le voi interpreta doar în limbaj contemporan”, a argumenat Litvin.

Pornind de la Decalog și terminând cu legătura strânsă dintre fenomenele fizice și intuiție, Aleksandr Litvin a dezvăluit câteva principii care ne pot ușura viața și ne pot ajuta să devenim niște oameni cu adevărat fericiți:

Nu vă creați idoli la care să vă închinați. Unii o iau direct, dar sensul acestei legi este mult mai puternic și mult mai important. Când facem un idol dintr-un fenomen, obiect sau un om, încălcăm legea de asemănare cu Creatorul și devenim conduși. Ca să nu deveniți conduși, fiți idoli pentru voi înșivă. Această regulă vă impune să vă utilizați intuiția și puterea. Intuiția este capacitatea de a primi informații corecte din surse alternative, pentru a face alegeri corecte și necesare. Eu propag intuiția pentru a-i ajuta pe oameni să nu comită greșeli. Nu faceți un idol nici din societate, pentru că majoritatea nu are niciodată dreptate. Minoritatea este mult mai intuitivă.

Iubiți-vă aproapele ca pe voi înșivă. Din cauza normelor societății, am ajuns să credem că trebuie să doar să oferim iubire și ajungem să constatăm că nu ne putem iubi pe noi înșine. E important și necesar să ne iubim și să nu ne lăsăm conduși. Găsiți momentele pozitive mai întâi în voi înșivă. Suntem gata să jertfim prea multe, însă în raport cu sine, suportăm un fiasco. Societatea spune că e corect, eu cred că este o greșeală strategică. Ne-am orientat mereu spre note, scanăm mereu părerea celor din jur. Suntem ca niște vitrine și ne întrebăm mereu dacă plăcem celor din jur. Să nu trăim viețile altora, chiar dacă asta ne e cultivat din grădiniță sau școală.

Cinstiți-vă părinții. În realiatate, sensul profund al acestei legi se referă la păstrarea sistemului care se numește familie, neam și clan. Nici nu vă imaginați cât de mult depindem unii de alții. Suntem parte a unui sistem.

Cu cât mai înaltă ți-e locuința, cu atât mai greu îți e să te înțelegi cu alții, chiar dacă voi toți vorbiți aceeași limbă. O casă mai puțin înaltă generează o înțelegere mai bună. Aici funcționează legile fizicii: intuiția e legată de umiditate, gravitație. La înălțime, umiditatea scade, la fel ca și capacitatea de a comunica, intui.

Foarte multe minuni sunt explicate de fizică. Prin istoriile vechi, oamenii din trecut încearcă să ne transmită în special legile fizicii. Un exemplu este și piramida cu ochi, cu atâtea conotații conspirative, care nu ne reamintește decât despre teoria luminii.

1

Energia poate fi exprimată prin formă. Cunoașteți însemnele grafice ale creștinismului și islamului? Creștinismul e simbolizat de pește – energia mișcării absolute. Musulmanii sunt reprezentați de Kaaba – cel mai sfânt loc al islamului – energia statică absolută. Dacă se elimină un simbol, începe haosul. Când aceste sisteme contravin, se comite o greșeală strategică. Ele trebuie să existe în echilibru.

Ceea ce se întâmplă cu noi mereu, aici și acum, este gravitația. A doua mare energie este dreptatea. Prima răspunde de corpul fizic, a doua – de suflet, ea se extinde asupra generațiilor care vin. Ni se pare că după noi nu va mai fi nimic și așa pierdem din vedere dreptatea. Nici ne închipuim ce responsabilitate purtăm pentru viitor. Îi întreb mereu pe oameni despre dățile de naștere ale bunicilor, străbunicilor. Greșeala se poate ascunde la cineva în trecut.

Intuiția și luarea deciziilor. Suntem învățați științe exacte, adică logică, dar nimeni nu ne întreabă despre ce simțim atunci. Intuiția poate fi dezvoltată la copii, așadar îi puteți ajuta să crească niște oameni fericiți.

Oamenii au un dar prețios pentru a obține răspunsuri: visele. Avem vise care reflectă viața noastră cotidiană, dar există și vise cu informații spontane despre evenimente care nu s-au întâmplat. Sunt semne, indicații directe despre informații adevărate, venite dintr-o sursă alternativă. Este unul dintre instrumentele principale de obținere a informației veridice. Copiii, până la vârsta de 12 ani, sunt foarte intuitivi. După – devin maturi, iar intuiția se diminuează din cauza necesității de a supraviețui și a apărării. În vise, putem pune întrebări și primi răspunsuri reale. Visul funcționează ca și comunicarea cu sine. Divinitatea nu ne lasă fără răspuns, pentru că suntem integrați în sistem.

Restaurați arborele genealogic al familiei, adunând cât mai multe dăți de naștere și evenimente. Puteți identifica copilul care la un moment dat a distrus clanul sau l-a făcut să înflorească. Se spune că în Postul Mare este interzisă concepția. 9 luni mai târziu este luna decembrie. Pe 25 decembrie, s-a născut Hristos. În decembrie se nasc oameni înalt intuitivi, oameni care pot conduce lumea. Hristos nu va fi uitat niciodată. Avem interdicție la conceperea oamenilor cu intuiție înalt dezvoltată, dogma se trage din trecut, când creștinul trebuia să respecte ce i se cere”, a spus Aleksandr Litvin, în cadrul evenimentului.

Foto: Facebook.com

Distribuie articolul: