Vara este anotimpul când pielea noastră are nevoie de cea mai mare atenție. Pentru noi, femeile, epilarea a devenit o rutină, la fel ca și spălatul dinților. Lama – metoda de epilare a veacului trecut

Pentru multe dintre femei lama de ras era cea mai ușoară armă de luptă împotriva părului nedorit. Desigur, este cea mai ușoară metodă, dar este ineficientă. Din păcate, după o zi de la epilare cu lama de ras, totul revine la loc. Un dezavantaj mare al acestei metode este că are de suferit pielea în urma procedurii. Mai mult decât atât, părul poate părea mai gros sau creşte în altă direcţie.

Epilare mai rapidă și mai eficientă

Directoarea Centrului de medicină estetică Estetic-Sana ,Veronica Munteanu, medic dermatolog-cosmetolog, ne dă sfaturi utile și ne ajută să ne bucurăm pielea cu o epilare cu efect de lungă durată, dar și una fără dureri.
Sânt cunoscute 2 tipuri de epilare: temporară și definitivă.
Dacă optăm pentru cea temporară, trebuie să știm că ea poate fi efectuată cu ceară, zahăr, ață și creme depilatorii.
Dacă v-ați săturat să îndurați ceara și zahărul, atunci e timpul să treceți la epilarea definitivă. «Cea permanentă va avea ca scop crearea temperaturii înalte în interiorul foliculului, ce va duce la nimicirea treptată a tuturor foliculilor piloși și a stratului germinativ».
Doamna Munteanu spune că trebuie să fim foarte atente la ce tip de epilare alegem, în dependență de tipul de piele.
Epilarea cu ceară este recomandată pentru aproape orice tip de piele, precum şi pentru orice zone ale corpului, inclusiv pentru zona bikini. «Timp de o lună vă veți bucura de o piele curată. Dar fiți foarte atente: dacă pielea se irită repede, atunci ar fi mai bine să vă deziceți de această modalitate de epilare. Un alt dezavantaj al epilării cu ceară este că procedura este dureroasă, fiindcă firele de păr sunt smulse de la rădăcină.»
Medicul dermatolog atenționează că femeile care suferă de varice să nu se epileze cu ceară.
Zahărul poate fi folosit la epilare. Soluția de zahăr se aplică ușor, dar nu în condiții de casă și nu pe toate zonele corpului. Această epilare nu trebuie utilizată în zona bikini şi sub braţ.

Adio, păr pe corp!

Cea mai eficientă este epilarea definitivă. Doamna doctor ne spune că rolul principal îi revine luminii. Temperatura necesară poate fi obținută atât cu ajutorul curentului electric, și în acest caz procedura se va numi electroepilare, cât și cu ajutorul fasciculului de lumină, care va fi absorbit de melanina părului și procedura se va numi epilare cu lumină. Doamna Munteanu spune că din gama epilării cu lumină putem alege fotoepilarea și epilarea cu laser. «Fotoepilarea prevede folosirea luminii intens pulsate polihromatice diseminate și este mult mai cruțătoare cu mici riscuri de combustii (arsuri), se lucrează suprafețe mari și există puține restricții la expunere solară (3-10 zile).»
Dacă dorim epilarea cu laser, atunci să știm că ea prevede folosirea luminii monohromatice coerente (raze infraroșii incandescente) ce permit prelucrarea zonelor mici, numai în perioada rece a anului cu riscuri mai mari către combustii și cicatrici.
Medicul ne atenţionează care sunt contraindicațiile epilării:

Contraindicații

Există o serie de criterii la care trebuie să se ţină cont înainte de fotoepilare sau epilare cu lazer. Femeia nu trebuie să aibă piele întunecată, bronzată, păr deschis la culoare, boala varicoasă avansată, dermatoze în zona epilarii, tumoare în zona epilării, diabet zaharat decompensat, să administreze medicamente fotosensibilizante sau să fie însărcinată.

Ce aleg moldovencele?

Cele mai multe solicitări de la femei are epilarea definitivă în zona intimă, fosa axilară și a buzei superioare.
“Majoritatea femielor pledează pentru fotoepilare, fiind o metodă sigură, rapidă, inofensivă, fără lezarea pielii, cu eficiența garantată în combaterea pilozității. În restul cazurilor (piele întunecată, păr blond, sur), electroepilarea rămâne unica posibilitate de a scăpa de părul nedorit.”

Scăpăm de păr cu orice preţ

În Republica Moldova se practică toate tipurile de epilare, iar prețurile sunt adaptate în dependență de numarul de impulsuri la fotooepilare: de la 8 la 50 lei (1 impuls -10 cm patrați) și de la 250 la 300 lei pentru o oră de lucru la electroepilare (în dependență de numărul orelor necesare lunar).
Doamna Veronica Munteanu ne sfătuie să fim atente în alegerea specialistului. «Înlăturarea complicațiilor vă va costa mult mai scump decât evitarea lor».

Așa că, nu vă rămâne decât să faceți împreună cu medicul dermatolog alegerea perfectă a tipului de epilare!

Distribuie articolul: