Pentru majoritatea dintre noi, vara este perioada preferată a anului… vacanţe, concedii, apusuri de soare, distracţii, anotimpul lipsit de griji. Dar nu şi pentru machiaj. Între umiditate, căldură şi transpiraţie, te poţi trezi cu machiajul topit chiar după jumătate de oră de la aplicare. Acum este timpul de a ieşi din rutina zilnică a cosmeticii şi a alege ceva rezistent la apă şi la… griji. Iată câteva sfaturi pentru a începe schimbarea:

  • După aplicarea protecţiei solare, aplică un fond de ten oil-free, o cremă hidratantă nuanţatoare sau un fond de ten pudră cu minerale.
  • Ascunde imperfecţiunile folosind anticearcănul şi corectorul, după care aplică un strat subţire de pudră translucidă pentru a le fixa.
  • Alege umbre de ochi rezistente la apă. Acum este o varietate întreagă de umbre cremă care arată superb pe timp de vară.
  • Defineşte ochii cu dermatograful sau tuşul creând un efect de ochi de pisică. Treci la un dermatograf şi rimel rezistent la apă.
  • Conturează faţa cu o pudră bronzantă şi aplică puţin fard de obraz. Evită fardul cremă, deoarece are tendinţa să se topească şi să dispară mult mai repede de pe faţă. Conturul trebuie aplicat pe părţile proeminente ale feţei, acolo unde soarele ar cădea în mod natural: partea de sus a frunţii, nasul, pomeţii si bărbia. Nu uita gâtul şi pieptul!
  • Evită luciul lipicios şi, în schimb, optează pentru un balsam de buze colorat şi cu factor de protecţie solară.

Acum eşti gata să savurezi zilele pline de aventuri şi surprize ale verii!

Distribuie articolul: