Pantalonii sunt una dintre cele mai necruțătoare piese de îmbrăcăminte. Poartă un model nepotrivit și îți vei pune la înaintare toate imperfecțiunile pe care le dorești camuflate. Alege, în schimb, stilul potrivit conformației tale, și efectul va fi absolut senzațional. Învață cum, căci de acum înainte, tu porți pantalonii perfecți! Dacă ești mignonă 
Evită pantalonii largi, stil palazzo, care îți vor accentua statura mignona. Alege modele slim-fit, care îți vor face picioarele să pară mai lungi. Evită modelele de pantaloni 3/4, care „taie” optic picioarele pe orizontală. Culorile aprinse sunt de asemenea ideale pentru a te face să pari mai înaltă, scoțându-ți în evidența picioarele. Evită printurile mari, alege-le în schimb pe cele micuțe sau de dimensiuni medii. Pentru un extra boost de „înălțime”, poartă încălțăminte în aceeași culoare cu pantalonii. Acest truc îți va face picioarele să pară interminabile. O talie înaltă va accentua iluzia de înălțime.

Dacă ești înaltă
Pantalonii cu croială largă, stil palazzo, vor arată superb pe tine. Pentru maximum de impact, asigură-te că tivul se află la nu mai puțin de un centimetru de pământ. Dacă nu ai picioarele subțiri, mizează pe modele straight cut. Dacă ai norocul să fii înaltă și să ai și picioarele subțiri, poți experimenta cu absolut orice forme, culori și texturi. Simte-te liberă să porți printuri statement și culori tari.

Dacă ai o siluetă voluptuoasă
O pereche de pantaloni evazați subtil vor echilibra aspectul unui posterior sau a unor șolduri mai proeminente. Pantalonii cu dungă pe mijloc, de inspirație masculină, îți vor face picioarele să pară mai suple. La fel funcționează și printurile cu dungi verticale subțiri. Asigură-te de fiecare data că pantalonii nu sunt prea strâmți în zona abdomenului sau a șoldurilor, însă în niciun caz nici prea largi. Ambele variante vor atrage atenția fix asupra zonelor pe care îți dorești să le camuflezi.

Evită stilul skinny și cel palazzo (primul va accentua prea mult forma de pară a corpului, iar cel de-al doilea va face formă feminină a siluetei să se piardă în prea mult material). După cum bine știi deja, culorile închise creează iluzia optică de subțiere. Evită orice aplicații în zonă șoldurilor.

Dacă ai o siluetă androgină

Creează o talie de clepsidră cu ajutorul unei curele sau centuri asortată pantalonilor. O pereche de pantaloni care să nu fie nici prea strâmți (slim fit), dar nici prea lărgi (palazzo), vor arăta perfect asortați cu un top purtat înăuntrul taliei lor. Modelele cu croială ușor largă la nivelul șoldurilor vor adaugă un plus de volum. Materialele texturizate, precum brocartul, tweed-ul, catifeaua, creează iluzia unei siluete mai voluptuoase. Mizează pe printuri și culori țări, care vor atrage atenția în mod pozitiv asupra picioarelor tale. Fermoarele laterale și orice aplicații în zona șoldurilor vor crea iluzia unor curbe în plus.

Sursa: FashionAvecPassion

Distribuie articolul: