Nelipsit de la petreceri, alcoolul dezleagă limbile, anulează tensiunile şi inhibiţiile şi creează buna dispoziţie. Dar tot el este şi unul dintre duşmanii siluetei. Prin metabolizare, alcoolul eliberează aproximativ 7 calorii pentru fiecare gram consumat, ceea ce înseamnă că, pentru a arde caloriile dintr-un banal cocktail, e necesar să alergi cam o oră pe banda de la sală. Însă nu densitatea calorică mare ar trebui să te sperie, ci faptul că alcoolul nu aduce niciun fel de nutrienţi corpului, ba chiar „ fură” din vitaminele şi mineralele corpului, pentru a putea fi metabolizat. Cum bem „inteligent” şi mai ales cum putem diminua efectele dăunătoare ale alcoolului?  Hidrateaza-te bine! Se ştie că alcoolul deshidratează corpul, astfel că, dacă vrei să eviţi durerea de cap de a doua zi, precum şi alte efecte adverse, hidratează-te înainte de a ieşi în oraş, dar şi după ce ai ajuns acasă!

Nu consuma alcool fără să mănânci înainte! Alimentele vor vncetini absorbţia alcoolului, fară a stresa în mod excesiv ficatul şi pancreasul.

Evită să combini alcoolul cu nicotina, energizantele sau cafeaua. Nu numai că sunt nişte combinaţii foarte toxice, dar ele potentează efectele alcoolului.

Foloseşte suplimente inteligente pentru eliminarea rapidă a alcoolului din sânge. În acest sens, îţi recomand suplimente pe bază de ginseng, vitamina C sau ajutoare hepatice.

Vrei să bei şi să ai şi beneficii pe partea de sănătate? Alege berea de ghimbir, care este o excelentă băutură tonică şi energizantă. De asemenea, consumă cu regularitate vin roşu, dar în cantităţi moderate – el previne formarea cheagurilor de sânge li ajută la prevenirea bolilor cardio-vasculare.

 Sursa: marieclaire.ro

Distribuie articolul: