Afară e din ce în ce mai cald şi asta duce intuitiv la ideea de aţi schimba hainele din garderobă. În ce să ne îmbrăcăm primăvara aceasta?Ce culori sunt la modă pentru sezonul cald?

Bine vă spun. Primăvara 2011 aduce în locul culorilor sumbre de iarnă, culorile deschise cum ar fi de exemplu albul, culoare folosită aproape în totalitate în colecţia DOLCE & GABBANA de anul acesta. în modă intră vestimentaţia romantică, care conferă o naturaleţe feminină, articole brodate si transparenţe florale.

Una din culorile în trend din acest sezon este culoarea maro sau cafeniu, in special pentru hainele din piele.

Culoarea roz a fost actuală în colecţiile designerilor NINA RICCI,VALENTINO şi FENDI, astfel că indiferent de nuanţă culorii roz pe care o veţi alege aceasta va fi in vogă in sezonul reinvierii.

Trei designeri au propus un trend „crazy” pentru anul acesta, şi anume salopetele. BARBARA BUI, ELIE SAAB, COSTUME NATIONAL consideră că salopetele care pun în valoare siluieta, cu iz sofisticat al anilor’70 vor conferi o noutate în tendinţele din această primăvară. Salopetele prezentate de designeri au un croi curat şi forme geometrice perfecte.

Accesoriile sunt nelipsite şi anul acesta, în special centurile cu detalii masive, metalice.

Pentru culoarea albastră a dat prioritate casa de modă DIOR. Astfel culorile pastelate de albastru vor conferi o feminitate, iar cele întunecate vor accentua eleganţa. In special hainele de la casa de modă DIOR au uniforme de marinar si teme exotice pentru a crea ceea ce Galliano a descris ca fiind `eleganţă off-duty, cu o poftă de mîncare tropicală`.

Culorile pentru primăvara anului 2011 prezentate la Paris au fost purpuriu, roz, portocaliu şi albastru.

PRADA a dat prioritate culorii verzi şi anume verdele smarald. Miuccia Prada adduce pentru aceast[ primăvară silueta elaborata, cu dungi marinăreşti, jachete in culori aprinse de orange asortate cu volane, ultraviolet şi verde smarald. Colecţia este făcută în stil baroc , iar materialul folosit este bumbacul.

In general pentru sezonul cald se recomandă ţesături uşoare, dantela şi culori romantice. S-au reîntors în modă rochiile şi fustele lungi.în colecţia ALBERTEI FERRETTI, rochiile pînă la pămînt, făcute din materiale diafane şi dantelă sadea au fost prezentatea de aceasta ca tendinţă a primăverii 2011. Şi ROBERTO CAVALLI a prezentat la Fashion Week de la Milano modele de rochii lungi şi pantaloni, vestimentaţie inspirată din anii 1970. Paleta de culori a fost cu destul gri, maro, liliac şi un roz nud. Modelele au avut aspectul hippie, cu parul drept si machiate cu multe nuanţe de negru.

Dar cel mai important este să ştiţi că moda vă arată direcţia, dar trebuie să aveţi propriul stil ca să alegeţi hainele care vi se potrivesc.

Distribuie articolul: