Senzuale, creative și originale. Astfel, pot fi descrise fotografiile realizate de Ala Melnic, recunoscută prin propriul ei stil remarcabil, prin inspirația de care dă dovadă atunci când realizează o fotografie, prin simplitatea, dar și artistismul pe care le emană pozele ei. Convinge-te și tu de acest lucru.

Este o tânără care vrea să facă o adevărată ,,revoluție” în domeniul fotografiei din Republica Moldova, precum și dincolo de hotarele ei. A absolvit Școala de Arte ,,Valeriu Poleacov, Colegiul Tehnologic din Chișinău, după care și-a făcut studiile la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, unde a studiat timp de trei ani pictura. Nu s-a oprit însă aici. A făcut zeci de mii de fotografii, inclusiv pentru coperțile mai multor reviste din Moldova. În prezent, colaborează cu diverse agenții de modeling.

Ala Melnic

Ala, când ai descoperit pasiunea pentru fotografie și cum s-a întâmplat asta?
Încă din copilărie îmi doream să devin artistă. Desenam toți pereții din casă și spuneam că voi fi pictoriță. Mai târziu, însă, când am ajuns la academie, am văzut ca unii colegi din grupele paralele învățau la regie și aveau așa-numita disciplină ,,imaginea”. Păi, iată, din când în când pozam pentru diferite lecții sau pentru examenele lor. Așa am ajuns să descopăr această pasiune.

Ala Melnic

Este fotografia vocația ta?
Sunt absolut sigură de acest lucru. Fotografia este nu doar o ocupație pe care am ales-o și care îmi aduce satisfacție și plăcere morală. Este lucrul prin care zi de zi reușesc să-mi câștig existența. Îmi place ceea ce fac.

Ala Melnic

Știu că fotografia fashion este domeniul care te interesează. Ce înseamnă o fotografie fashion?
Fashion este tot ceea ce e legat de modă și trend. Ar mai fi și un pic de artă, cel puțin așa o percep eu. Îmi place să lucrez, în special, cu fetele care abordează profesional modelingul, pentru că așa putem crea o imagine fashion. Este important ca persoana din cadru să fie corespunzătoare imaginii, așa-numitului termen ,,fashion”. Aceste persoane sunt, de obicei, fete cu proporții specifice, înalte, suple, cu un chip mai deosebit, iar pe lângă acestea, ele trebuie să aibă și un strop de artistism.

Ala Melnic

Cum îți alegi modelele?
În general, eu sunt aleasă de persoanele care admiră cel mai des lucrările mele și sunt satisfăcute de rezultate. Dacă e să vorbim despre un proiect fotografic personal (cu ceea ce mă ocup concomitent și în curând voi avea o expoziție mai deosebită de restul expozițiilor din Moldova), atunci mi le aleg după starea de spirit interioară. De obicei, imaginea transmite nu emoțiile și starea persoanei care pozează, ci starea și emoțiile celui care o fotografiază. Așa că e bine ca de la început, să fie gândit conceptul fotografiei, ideea și tematica ei. În final, lucrarea reprezintă personalitatea celui care o creează.

Ala Melnic

Cum stă Republica Moldova la acest capitol?
Foarte prost. Cu părere de rău, ramura dată nu este dezvoltată deocamdată în țara noastră. Drept sursă de inspirație folosesc imaginile euopene.

Cum ai de gând să depășești hotarele Moldovei?
Sinceră să fiu, mă gândesc să plec, dar pentru aceasta mai am nevoie de ceva timp. Recent, însă, am avut parte de o supriză plăcută. Primăvara voi avea prima ședință fashion în Italia, orașul Florența. Sunt foarte entuziasmată și aștept cu nerăbdare mica mea călătorie.

Ala Melnic

Povestește-ne câte ceva despre această călătorie.
Am fost invitată de o moldoveancă care își face studiile în domeniul artelor, la design vestimentar. Acolo, în primăvară, va avea loc un fel de fashion week, un examen să-i spunem așa. Iar eu urmează să fac poze pentru colecția fetei, adică un ,,shooting” cu acea colecție de vestimentație creată de ea.

Ala Melnic

Cum te vezi peste câțiva ani?
Sper ca în viitor să activez deja și peste hotarele țării, pentru că acolo acest domeniu este mai dezvoltat. Sunt o persoană care tinde spre un viitor mai asigurat din toate punctele de vedere.

Sursa Foto: Facebook.com

Cris Tina

Distribuie articolul: