Alimentația inorectă, dar și mediul toxic influențează considerabil asupra sănătății și aspectului tenului. Pentru că sănătatea vine din interior, vă propunem, mai jos, o listă de sucuri pe care trebuie să le preparați și să le consumați în condiții casnice, pentru ameliorarea stării tenului. Fresh-urile chiar au puteri detoxifiante, adică magice!

Fresh-ul de morcovi. Această legumă conține o cantitate nebună de vitamia A sub formă de beta-caroten, care este un antioxidant puternic și împiedcă degenerarea celulelor. Sucul proaspăt de morcovi te ajută să încetinești procesul de îmbătrânire a pielii. Vitamina A, pe lângă acestea, te ajută ai oase, dinți și ochi sănătoși. Morcovii conțin multă vitamina C, care stimulează producerea de colagen esențial pentru elasticitatea pielii și prevenirea ridurilor. De asemenea, sucul de morcovi te poate ajuta să scapi de acnee și petele de la nivelul tenului. Pentru că detoxifiază foarte bine ficatul, sucul de morcovi va scoate toxinele din organism, asta însemnând că ele nu-și vor mai lăsa urmele pe fața ta sub formă de acnee.

Fresh-ul de sfeclă. Se știe că și sfecla este o legumă foarte bogată în nutrienți care pot asigura o piele sănătoasă și strălucitoare. Consumul de sfeclă duce la curățarea sângelui și a ficatului – procese eseniale pentru vindecarea afecțiunilor pielii. Dacă suferi de litiază renală (pietre la rinichi), evită să bei sucuri din sfeclă. Este o legumă anti-inflamatorie, bogată în fier, potasiu, niacină, cupru, vitamina C, mangan, magneziu, calciu, zinc, fier și acid folic.

Fresh-ul de pătrunjel. Da, pătrunjelul este o plantă foarte bogată în vitaminele A și C. Acestea ajută la curățarea pielii și la reglarea tractului urinar, precum și a funcțiilor ficatului și rinchilor. Pătrunjelul posedă și un nivel ridicat de vitamina K, care îmbunătățește elasticitatea pielii și procesul de cicatrizare.

Ghimbirul este un ingredient care poate fi adăugat în orice suc, pentru a-i crește beneficiile pentru sănătate și pentru a stimula sistemul imunitar. Această rădăcină este perfectă pentru acnee, deoarece reduce inflamațiile și conține și alți nutrienți esențiali, ca: magneziul, potasiul, manganul, vitamina B6, precum și antioxidanți anti-îmbătrânire.

Fresh-ul de lămâie. Lămâile sunt niște citrice extrem de puternice și eficiente în tratamentul afecțiunilor pielii. Arma lor este vitamina C, acidul citric și vitaminele din grupa B. Alte beneficii relevante pentru sănătatea pielii sunt: purificarea sângelui, curățarea rinichilor, dar și stimularea eliminării toxinelor. Dacă vi se pare prea acid, combinați acest suc cu alte legume și fructe enumerate mai sus.

Distribuie articolul: