Părul subțire se degradează cel mai ușor, însă există câteva greșeli pe care este posibil să le faci, accentuând astfel aspectul firului de păr. Ne dorim o podoabă capilară bogată, cu un fir de păr gros și puternic, însă câteodată facem, fără să vrem, câteva greșeli și ajungem să accentuăm faptul că părul este mai degradat.

Aparent, există câțiva pași din rutina ta de îngrijire/stilizare care afectează părul. De faptul că îți speli părul prea des sau nu folosești produsele potrivite până la modul în care îl drepți, există o mulțime de lucruri pe care ai putea să le faci diferit pentru ca părul tău să capete un aspect mai sănătos și chiar să pară mai puternic și mai bogat.

1. Folosești balsamul de păr în mod greșit

Balsamul de păr nu trebuie exclus din rutina de îngrijire, însă este important să grijă cum îl aplici. Deși poate te-ai gândit cândva că ar fi bine să îl aplici pe toata lungimea firului de păr, lucrurile stau puțin diferit. Balsamul încarcă destul de mult și, mai ales dacă nu clătești perfect, acesta scade din volum părului și practic pare lipsit de vitalitate.

Vezi ți: 7 proceduri neobișnuite pentru îngrijirea părului

2. Îți îndrepți părul prea mult placa

Placa îndreaptă perfectul părul, însă de cele mai multe, dacă styling-ul nu este făcut de un specialist, pierzi din volum, iar podoaba ta capilară pare fără volum. Un mod în care poți obține un look similar este să folosești uscătorul cu o perie. În felul acesta poți ridica părul de la rădăcină, poți răsuci și vârfurile și rezultatul va fi unul mult mai natural.

3. Nu folosești o pudră de volum

Cheia pentru un păr care pare mai bogat și mai plin de volum este pudra specială. Aplic-o direct la radăcină. Masează bine și vei obține un look fabulos. În plus, poate oferi și textura părului, așadar acesta va arată mai bine toată ziua.

Vezi și: Sfaturi pentru îngrijirea părului, de la hair stilistul Silvia Darii: „Nu pieptănați părul umed”

4. Nu ai o tunsoare „în scări”

Dacă ai un păr subțire, cheia pentru mai mult volum este o tunsoare pe mai multe straturi. Aceste tunsori în scări dau un aspect mai bogat părului, iar acesta poate fi, totodată, coafat mai ușor în diferite moduri.

5. Nu aplici spumă

Fie că îți usuci părul cu foehn-ul sau îl lași să se usuce în mod natural, spuma adaugă volum și densitate. Aplică o cantitate mică pe rădăcini și întinde apoi către vârfuri. Astfel, părul pare mai puternic imediat ce spuma se usucă.

Vezi și: Îngrijirea părului pe timp de iarnă. Trei măști naturiste

SURSA

Distribuie articolul: