Se pare că singurătatea nu mai trebuie să fie motiv de grijă pentru persoanele în etate! O companie din Japonia a fabricat deja un model de canapea inventat pentru a liniști persoanele singure. Cum arată minunata invenție, dar și cine a conceput-o, aflați mai jos.

Potrivit publicației „TIME”, la marea expoziție International Home Care and Rehabilitation Exhibition, din Tokyo, compania „Unicare” a prezentat un model de scaun-balansoar absolut surprinzător.

Deși s-ar părea, la prima vedere, că este un articol de mobilier pentru persoanele care s-au despărțit de sufletele pereche, scaunul „anti loneliness tranquility chair” sau „Yasuragi chair” (denumirea originală) a fost conceput pentru a soluționa problema depresiei în rândul persoanelor vârstnice. 

Speteaza scaunului ilustrează trunchiul unui om, inclusiv capul și zâmbetul acestuia, plus două brațe lungi, în care se poate „scufunda” oricine se așază pe acest scaun.

Conform „New-York Daily News”, canapeaua anti-singurătate poate servi pe post de calmant pentru toate persoanele care au rămas singure și care nu se pot bucura de îmbrățișările adevărate oamenilor apropiați. 

Prețul unui astfel de scaun se echivalează cu circa 420 de dolari americani, iar reprezentanții „Unicare” afirmă că piesa se poate adapta cu ușurință și oamenilor care se deplasează cu ajutorul scaunului cu rotile. 

În cadrul aceleiași expoziții, a fost prezentat un model high-tech al acestei canapele, care le poate aminti „pacienților” despre faptul că a venit timpul să-și ia pastilele. D

e asemenea, scaunul este capabil să interpreteze și cântece japoneze vechi, care plac atât de mult persoanelor în etate din Japonia.

Foto: themalaymailonline.comdailymail.co.uk

Distribuie articolul: