Buzele noastre sunt acoperite de un strat foarte subţire de piele lipsită de glande uleioase, motiv pentru care se crapă repede dacă nu este hidratată şi îngrijită. Desigur, buzele crăpate şi deshidratate par a fi un atribut nu chiar plăcut, însă apa

Cauze:
Buzele crăpate pot fi un semn al lipsei de vitamina B din organism.
Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât buzele noastre devin mai predispuse la uscare.
Linsul buzelor face ca umezeala să se evaporeze mai repede, iar acestea să se usuce.
Muşcatul suprafeţelor crăpate irită şi lezează pielea fragilă.
Balsamurile de buze care conțin petrochimicale, retinol, alcool sau mentol usucă buzele mai tare.
Lipsa de apă în oganism e una din cele mai frecvente, dar și ignorate cauze ale uscării buzelor și a pielii în general. Bea necesarul de apă în fiecare zi, adică 1,5 – 2 litri de lichid (cu excepția ceaiului negru, a cafelei și a alcoolului). Aceasta este o provocare mai mare decât de obicei, deoarece pe timp de iarnă nu simţim setea atât de mult şi tindem să consumăm mai puţin lichid.

  1. Balsamul de buze. Cel mai bun balsam naturist este smântâna dulce, uleiul de măsline, gelul de aloe vera, vaselina sau mierea. Aplică după scrub şi lasă-l să acţioneze câteva minute. Un alt remediu este să masezi buzele cu unt nesărat înainte de culcare.
  2. Exfoliere. Exfolierea buzelor se face cu o periuţă de dinţi moale şi umezită. Masează uşor pielea sensibă, poţi unge în prealabil buzele cu un strat subţire de balsam.
  3. Scrub natural. Utilizează scrub-ul de câteva ori pe săptămână pentru a te debarasa de pielea uscată. Poţi să-ți pregătești cu uşurinţă unul propriu, pentru că tot ce îți trebuie este ceva zahăr și puțin ulei de măsline. Zahărul va acţiona ca un exfoliant, iar uleiul va manifesta acţiuni hidratante. Nu uita să foloseşti un balsam după! 

Iată și două o rețete speciale, pe care poți să le încerci dacă te-a prins frigul fără un scrub gata cumpărat.

– 2 linguriţe de ulei din migdale, 3 linguriţe de zahar şi 2-3 picaturi de ulei esenţial de menta.

sau

– 4 aspirine pisate (acidul salicilic este solubil în ulei, ceea ce înseamnă că pătrunde în pori şi poate curăţa celulele moarte strânse acolo), 1 linguriţă de zahăr, câteva picături de ulei de jojoba, 1/2 linguriţă de glicerină vegetală.
Scrubul se îndepărtează cu apă călduţă. Daca ai făcut prea mult — poţi să păstrezi produsul într-un recipient de sticlă, la un loc întunecos.

Și nu uita: nici cel mai scump ruj nu va arăta bine pe buze uscate sau crăpate! Așa că întâi de toate, hidratarea.

Distribuie articolul: