După anunțul autorităților de pregătire a procesului de lichidare a Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank pe piața bancară pare să fi început lupta pentru atragerea clienților, scrie Agora.md. Mai mult, unii clienți primesc recomandări în acest sens chiar de la operatorii celor trei bănci. Ce să facă mămicile care primesc indemnizația pentru îngrijirea copilului sau alte plăți sociale pe card BEM?

Este și cazul unei tinere mămici care primește indemnizația de îngrijirea a copilului la Banca de Economii. Aceasta a declarat pentru Agora că astăzi a mers la ghișeu iar operatorul de acolo i-a spus direct că trebuie să meargă la Moldincombank să i se deschidă un nou cont bancar și să i se ofere un alt card.

Îndemnul angajatului BEM este cel puțin straniu atât timp cât o decizie oficială de transferare a plăților sociale efectuate de BEM la o altă bancă nu a fost luată încă. Am încercat să obținem un comentariu din partea instituției, mai ales că potrivit Legii beneficiarii sunt în drept să-și aleagă prestatorul de servicii.

„Informații despre plata indemnizațiilor sau a altor plăți sociale puteți obține de la CNAS. Nu vreau să comentez acest caz pentru că nu știu exact de la cine a venit acest îndemn și cât de real este”, a declarat pentru Agora reprezentantul BEM Roman Cojuhari.

Între timp cele mai mari bănci din țară par să fi intrat într-o luptă acerbă de atragere a clienților. În ultima perioadă acestea au elaborat mai multe oferte speciale pentru emiterea de carduri de pensii și alte plăți sociale.

Ceea ce trebuie să știe beneficiarii de plăți sociale (pensii, indemnizații de creșetere a copilului, compensații, ajutor social pentru perioada rece a anului) este că la 5 iunie curent a intrat în vigoare prevederea care le oferă dreptul să-și aleagă în mod individual prestatorul de servicii de plată de la care să ridice banii. Pentru aceasta trebuie să depună o cerere la oficiul teritorial al CNAS, copia cardului și a contului bancar nou deschis.

Până în prezent șase bănci și-au manifestat dorința de a deservi beneficiarii de plăți sociale.

AGORA.md

Distribuie articolul: