În acest weekend nu sta în casă. Ieşi în oraş şi ia-ţi doza necesară de cultură și divertisment pentru săptămâna ce urmează.

TEATRE

Vineri, la Teatrul Naţional Mihai Eminescu se va juca începând cu ora 18:00 spectacolul Anonimul veneţian de Giuseppe Berto.
Iar sâmbătă, dacă îţi place baletul şi încă nu ai vazut Spărgătorul de nuci (baletul lui Ceaicovski, nu filmul), atunci cu siguranţă trebuie fii prezent la Teatrul de Operă şi Balet. Spectacolul începe la ora 18:00.

Duminică poţi merge cu cei mici la Teatrul Luceafărul, unde la ora 12:00 se va juca Crăiasa Zăpezii de Hans Christian Andersen.
Tot duminică, Teatrul de Operă şi Balet te aşteaptă la ora 16:00 cu opera în 5 acte Manon, de Jules Massenet, în regia lui Sandu Vasilache.

Începând cu ora 17:00, la Teatrul Luceafărul se va juca Opera de trei parale, un spectacol plin de umor dar şi momente tensionate. Soţii Peachum conduc o întreprindere prosperă, a cărei profit se bazează pe cerşetori. Lucrurile iau o întorsătură dramatică însă atunci când fiica lor, Polly, îşi planifică în secret căsătoria cu Macheath, un individ din lumea interlopă.


CINEMA

În acest sfârşit de săptămână puteţi urmări la cinematograful Gaudeamus pelicula Tragedie în stil rock, în regia lui Savva Kulich. Impresionant și tulburător, filmul abordează tema drogurilor într-o manieră care aduce aminte de celebrul Requiem for a Dream. Eroul principal, Victor Bodrov, cade în plasa lui Kassius, adeptul unei secte care predica filosofia libertăţii spiritului „intermediată” de utilizarea stupefiantelor. Filmul va rula vineri începând cu ora 20:00, sâmbătă îl puteţi urmări la ora 19:00, iar duminică la 17:00.


GALERII

Duminică, ora 17:00, la Muzeul Zemstvei va fi organizată o expoziţie de fotografie a Liubei Zinevich din Ucraina.
La Galeria Constantin Brâncuşi este deschisă în continuare (până la 29 ianuarie) expoziţia Eminesciana 2012.

Distribuie articolul: