Luna octombrie se anunță a fi una bogată în evenimente, la fel ca și această toamnă. La Chișinău a devenit deja o tradiție ca în prima săptămână a lunii octombrie  să fie dat startul “Zilei Naționale a Vinului”. Organizatorii manifestării promit un program amplu dedicat acestui eveniment, iar cel mai bun vinificator va pleca acasă cu premiul “Polobocul de Aur”. Cine se va bucura de trofeu, urmează să aflați doar dacă veți fi prezenți în PMAN.

Concerte
 

Vineri, 4 Octombrie 2013, ora 18:00 Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici” va avea loc un concert de muzică clasică. În program: P. Ceaikovski – Poloneza din opera “Evgheni Oneghi”, S. Rahmaninov – Concertul Nr.2 pentru pian şi orchestră, P. Ceaikovski – Simfonia Nr.4. Prețul biletului variază între 30 – 50 Lei.

 

Sâmbătă, 5 Octombrie 2013, ora 20:00,   una dintre cele mai longevive şi iubite trupe din România “Viţa de Vie”, vor concerta la „The Albion Territory”. Preţul biletului este de 120 lei pînă pe data de 4 octombrie, în ziua evenimentului acesta va costa 150 lei.

Sâmbătă, 5 Octombrie 2013, ora 19:00 Ansamblul de cântec popular și dans din Georgia “Erisioni” vă invită la Palatul Național. În cadrul programului veţi vedea compoziții care reflectă istoria naţională a Georgiei. Aproximativ 100 de artiști vor demonstra abilitățile lor în dansuri, muzică și cântece. Spectacolul va fi completat cu costume tradiţionale și decoraţiuni, lumină și sunet – un triumf caucazian pe scena din Republica Moldova. Preţul biletului variază între 150 – 450 Lei.

 

 

În perioada 5 – 6 octombrie 2013, în Piaţa Marii Adunări Naţionale se va desfășura cea dea 12-a ediţie “Ziua Națională a Vinului”.

Deschiderea oficială a festivităţii este programată pentru ora 11.00. Programul include vizitarea standurilor expoziţionale, decernarea Premiului Mare, a Premiului „Polobocul de Aur”, prezentarea regiunilor vitivinicole, degustaţii de vinuri, concursuri: „Cel mai bun oenolog”, Cel mai frumos stand al Sărbătorii”, expoziţia meşterilor populari, atelier: „vin şi gastronomie moldovenească”, recital de muzică populară, spectacol muzical „La mai mult şi la mai mare”.

Pentru prima dată este preconizat un program de vizite turistice pe „Drumul Viilor”. Intrarea este liberă.

Spectacole
 

În perioada 3 – 20 Octombrie 2013, Teatrul “Mihai Eminescu” vă invită la Spectacolul “Take, Ianke și Cadâr”.

Spectacolul readuce în scenă una dintre cele mai populare şi longevive piese clasice din dramaturgia românească, în care actorul are posibilitatea de a se descoperi, a se întrece pe sine însuşi.


Filme


Joi, 3 Octombrie 2013, ora 23:15 Auto Cinema vă invită la Filmul “Nuntă cu peripeţii”.

Chiar dacă nu mai formează un cuplu de foarte mult timp, Don şi Ellie Griffin (Robert De Niro si Diane Keaton) sunt forţaţi de împrejurări să pozeze din nou într-o familie fericită. Toată această şaradă a fost pusă la cale în momentul în care la nunta fiului lor adoptiv decide să participe, din senin, mama biologică a tânărului, dispusă acum să zboare peste mări şi ţări pentru a fi prezentă la eveniment. Cu toţi ochii aţintiţi pe ei, familia Griffin trebuie să facă faţă situaţiilor hilare cu care se confruntă, preferabil fără a se ucide între ei.
Prețul biletului variază între 40 – 50 lei.

Vineri, 4 Octombrie 2013, ora 21:00 Auto Cinema vă invită la filmul “Jaful perfect”. Prețul biletului variază între 40 – 50 Lei.

 

Party

Joi, 3 Octombrie 2013, ora 19:00 la Tipografia 5 va avea loc „Laugh. Dance. Contribute.”

În program: Pavel Brăila, visual artist – Ink Ribbon Fingerprints (scurtmet raj), Cristian Ciobanu – Stand-up Comedy, Licitaţie a unor lucrări donate de cativa artisti notorii, Furiosnails – Concert Acustic, Abayomi Ogundipe, DJ – Afro Beats.
Preţul biletului este de 100 lei.

 

Weekend plăcut!

Foto: fest.md, maia.gov.md

 

Distribuie articolul: