Ascunde-te de gerul de afară şi încălzeşte-ţi sufletul cu spectacolele de muzică şi teatru pregătite pentru acest sfîrşit de săptămână.

LA TEATRU

Vineri începând cu ora 18:30 Teatrul Cehov vă aşteaptă cu spectacolul Steaua fără nume după Mihail Sebastian. Profesorul Mitroiu, dintr-un orăşel de provincie, descoperă o nouă stea pe cer, însă acest lucru ramâne necunoscut din cauza izolării sale de societate. Totuşi, viaţa lui ia o cu totul altă turnură atunci când în orăşel poposeşte o femeie străină şi absolut superbă. Deşi aparent cei doi nu se potrivesc deloc, de parcă ar fi venit din două lumi diferite, destinul are alte planuri pentru ei.

Sâmbătă la ora 18:00 la Teatrul Eugen Ionesco va avea loc premiera spectacolului Principesa Ivona de Witold Gombrowicz. Prinţul Filip al Burgundiei, moştenitorul tronului, o întâlneşte pe Ivona, o fată nu tocmai frumoasă şi cu ciudăţenii. Din teribilism şi pentru a sfida curtea, prinţul se căsătoreşte cu Ivona. Însă acest gest se dovedeşte necalculat, cu efecte negative asupra vieţii sale și a celorlalți. Este o piesă ce demască superficialitatea, egoismul, dar şi înclinarea exagerată a aristocraţiei către plăcerile vieţii.

Duminică îi puteţi duce pe cei mici la Teatrul Cehov, unde începând cu ora 11:00 se va juca Alice în ţara minunilor de Lewis Carroll.
Iar duminică după-amiază, Teatrul de Operă şi Balet vă aşteaptă cu baletul Giselle de Adolphe Adam. Începutul spectacolului – ora 16:00.

LA MUZICĂ

Vineri începând cu ora 18:00 la Filarmonica Naţională va avea loc concertul Fenomenul W.A.Mozart, cu participarea Orchestrei Simfonice a Filarmonicii, Capelei Corale Academice Doina, dar şi a unor invitaţi speciali – baritonul Roberto Luparelli (Italia), dirijorul român Daniel Manasi şi elevii şcolii Stolarski (Odessa).
Art-Labyrinth vă invita la concertul în stil raggae Bob Marley Day, sâmbătă, ora 19:00.

LA EXPOZIŢII

În acest weekend încă mai puteţi vizita expoziţia de postere şi poze ce reflectă domeniul protecţiei datelor cu caracter personal, organizată în preajma monumentului lui Ştefan cel Mare.

Distribuie articolul: