Încep târgurile de Crăciun, multe dintre ele cu scop caritabil, iar până vine Moșul e timp să aveți grijă cum o să vă îmbrăcați de sărbători, ce machiaj veți purta sau ce interpret să mai ascultați pentru ca anul 2013 să se încheie cu succes. De toate avem parte în acest week-end, dar și în primele zile din săptămâna ce vine.

Concerte

6 decembrie

Deja 3 ani la rând, Subcarpați își bucură fanii de la Chișinău livrându-le suflul modern al folclorului autentic. Iar acest an nu va fi o excepție și băieții revin în forță cu „o doză de oxigen pentru un popor astmatic”. Anul acesta, folcorul va ieși din underground și va fi la înălțime. Un nou format într-o locație nouă – Tipografia5, cu începere d ela ora 21:00. Biletele costă 100 de lei.

Subcarpati, facebook.com

7 decembrie

“Potcoava de Aur”, ediția a opta, este unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din R. Moldova, care se desfăşoară anual la începutul lunii decembrie. Spectacolul muzical 100% live, cu cei mai talentați și cotați interpreţi autohtoni se va ține la Palatul Național “Nicolae Sulac” și va fi un experiment unic – Orchestra Fraților Advahov și Alex Calancea Band, concomitent pe scenă. Începutul este programat pentru ora 17:00, iar biletele costă între 150 – 500 lei.

 Potcoava de Aur, facebook.com

Sâmbătă, 7 decembrie, sunteți aşteptați la un concert 100 la 100 natural: PARALELA 47, WHYNONA RYDERZ, DOLL – pe aceeaşi scenă, într-o singură linguriţă de gem. Club Albion, ora 20.00, intrarea – 50 de lei.

Gem, facebook.com 

Spectacole

6 decembrie

La ora 19:00, în incinta Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Maria Bieșu” vin Virtuozii Baletului Mondial. Preţul biletelor variază între 250 și 900 lei.

Virtuozii, fest,md

Filarmonica Nationala “Serghei Lunchevici” găzduiește un spectacol inedit cu actori din străinătate – “Tristan and Isolde”. 6 decembrie, ora 18:00, preţul biletelor este de 30 și 50 de lei. Mâine acolo sunt invitați copiii. Pentru ei – “Mica Sirenă” a Teatrului “Țăndărică” de la București. Începutul este programat pentru orele 11:00 și 16:00. 

Tristan Sirena, filarmonica.md

La 18:30, la Teatrul Eugene Ionesco se joacă spectacolul “Chirița în Provincie”. După fiecare spectacol, în holul teatrului, are loc Balul Chiriței. Discuțiile cu actorii, fotografii, plăcintele ferbinți și vinul spumos pe cheltuiala Chiriței. Pe 7 decembrie, la aceeași oră, se joacă “Clasa noastră”.

TEI, facebook.com

7 și 8 decembrie

Teatrul “De pe strada Trandafirilor” prezintă Spectacolul “Padam…Padam…”. prețul unui bilet la reprezentație este de 50 – 200 de lei. 

Padam, fest.md

Sâmbătă la Teatrul Național “Mihai Eminescu” se ține piesa POMUL VIEŢII, de Dumitru Matcovschi. Începutul este programat pentru ora 18:00.

Pomul, eminescu.md

Expoziții

7 decembrie

Iarmarocul Caritabil de Iarnă, organizat de International Women’s Club of Moldova la Moldexpo. În pavilionul central, locul expozițional nr. 28 (lîngă Ambasadele Marii Britanii și a Estoniei) veți putea procura genți confecționate manual împreună cu persoane cu dizabilități intelectuale din Republica Moldova, grație Keystone. Sunteți așteptați de la 10:00 până la 16:00.

Genti, facebook.com

Seminare

Specialistul make-up Victoria Schimbător prezinta Seminarul “FINAL COLLECTION”, pe 8 decembrie, ora 10.00, str. Ion Inculeț 105/1, Chișinău. Detalii găsiți aici. 

Miercuri, 11 decembrie, ești invitat la WORKSHOP-ul „Cum să te îmbraci ca să ai succes” – Sfaturi și Trucuri de la Aurelia Neider. Biletele costă între 199 și 250 de lei.

Neider, facebook.com