Începând cu un norocos vineri, 13… și finalizând cu miezul de decembrie, acest week-end ne rezervă multe și interesante evenimente. Concerte, training-uri și workshop-uri de machiaj, târguri de binefacere și licitații de caritate – pe toate le puteți prinde prin capitală, dacă sunteți pasionați de asemenea evenimente și vă doriți un strop de cultură la sfârșit de an.

Astăzi la ora 20:00 la Teatrul Spălătorie aveși parte de un Power-performance de Ion Borș – concert de forță în trei părți. Performance-ul lui Ion Borş este o reflecţie asupra modului în care un stat îşi impune voinţa sa altor ţări pe căi doar aparent diplomatice, reducând baza prieteniei la un singur element: frica. În 2013, în contextul mult discutatului summit de la Vilnius, Borș reia ideea, de această dată instrumente muzicale devenind aparatul de sudură și sapa. Puterea e alta, instrumentul aplicat diferit, dar intenția e întotdeauna aceeași. Veniți să o vedeți.

 Și la Sala cu Orgă mai aveți timp să ajungeți, iar la Palatul Național este intrare liberă pentru a admira câtecul lui Nicolae Sulac – concert în memoria regretatului artist.

Iar mâine aveți parte de un Concert în memoria lui Rudolf  Barshai.

Pe 14 și 15 decembrie, Teatrul de pe strada Trandafirilor vă așteaptă la două spectacole inedite: “Levushka” și “Cenuşăreasa”.

Trandafiriilevushka

Mâine după ora 22:00 la Tipografia 5 este “vinerea neagră”. Intrarea costă 50 de lei.

Black tipografia 5

La Teatrul Național “Mihai Eminescu” se joacă mâine piesa “Amorul dănțuie și feste joacă”, iar pe 15 decembrie avem programată o întâlnire cu “Take, Inke șI Cadâr”. Începutul spectacolelor este la ora 18:00.

Duminică la Tipografia 5 Dika Cheptine ține un workshop de machiaj profesionist.

Duminică în Parcul Valea Morilor va avea loc o nouă sesiune de alergare organizată de Chișinău Running Club. Scopul acestor evenimente, pe langă toate beneficiile alergatului, este de a promova modul sănătos de viață prin propriul exemplu. Începutul exercițiilor de încălzire este programat pentru ora 14:45, în parcul Valea Morilor (la monumentul de jos, unde se termină scarile).

La Teatrul “Eugene Ionesco” ai o lună plină garantată cu multă voie bună!

Brazii de Crăciun se întâlnesc la muzeu! Vino până pe 19 decembrie la Muzeul Național de Arte Plastice pentru a susţine noua generaţie de tineri talentaţi ai ţării! Vei admira cei mai frumoşi brazi de Crăciun, creaţi de viitorii artişti ai Moldovei, studenţi ai Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice şi ai Universităţii Tehnice din Moldova. Votează bradul care te-a cucerit şi ajută-l pe autorul acestuia să câştige premiul pus în joc! Preţ bilet: 10 lei adulţi/ 5 lei copii. Copiii sub 7 ani intră gratis.

Pentru luni puteți să vă programați o seară de jazz. La Filarmonica Națională UniVox susține un concert inedit de muzică vocală în ajunul sărbătorilor de iarnă. Costul biletelor oscilează între  50 și 70 de lei. Invitați speciali Geta Burlacu și Petru Haruță.

Miezul săptămânii viitoare vă așteaptă la Vernisajul Vinului, ediția de iarnă 2013, un eveniment organizat de Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri din Moldova, cu suportul proiectului USAID CEED II. Vizitatorii ediției de iarnă a Vernisajului Vinului se vor putea delecta și cumpăra vinurile a peste 20 de companii vitivinicole din Moldova, iar în cadrul unui iarmaroc vor putea găsi cadourile perfecte de Crăciun pentru cei dragi.

Vernisajul Vinului, fest.md

Foto: tei.md, facebook.md, eminescu.md, fest.md, organhall.md, moldovaconcert.md