În această săptămână, agenda este plină de evenimente. Cu ocazia celor 22 de ani de la proclamarea Independenței, la Chişinău se vor desfăşura mai multe acţiuni consacrate Zilei Independenţei (27 august) şi Zilei „Limba noastră” (31 august).

Independența pe biciclete, 27 august, orele 09:00

Cu ocazia aniversării a 22-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, autoritățile au pregătit un program special.

9:00 – Depunere de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt,
9:15 – Compoziţia muzical-coregrafică “Sărbătoreasca” la care participă Fanfara Bunika & Bunelul, Colective de dansatori populari.
9:30 – Inaugurarea sărbătorii
10:00 – Recitalul Orchestrei de muzică populară “Lăutarii”,
11:00 – Spectacolul folcloric “Trandafir de la Moldova” cu participarea colectivelor etno-folclorice din ţară,
17:50 – Spectacolul-miting “Legarea Timpurilor” cu participarea formaţiei “Trigon” şi actorii teatrelor din Moldova,
18:30 – Concert-divertisment susţinut de Laureaţii Festivalului “Drum Day”,
19:30 – Cenaclul literar “Gânduri Pentru şi despre ţară” la care participă membrii Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova şi interpreţi folck,
20:30 – Spectacol muzical-poetic “Eterna”, susţinut de interpreţi de estradă, actori-declamatori şi solişti balet modern,
21:55 – Compoziţia tematică “Suveranitate” (Colaj-piese din repertoriul lui Ion şi Doina Aldea-Teodorovici) la care participă mai multe orchetre, interpreţi de estradă, corul Jazz,
22:00 – Spectacolul de artificii “Suveranitate”, care va continua cu concertul “Hora Neamului”,
22:30 – Spectacolul muzical-coregrafic “Sfântă ni-i Casa”, susţinut de orchestre de estradă, interpreţi de muzică uşoară, echipe show-balet.

31 august, de Ziua Limbii Române, ora 09.00

Manifestările vor începe cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare. Pe aleea Clasicilor Literatutii Române vor avea loc recitaluri de muzica și poezie, expoziții de carte. Salonul Internațional de Carte va fi vernisat la Biblioteca Națională.
Maestul Eugen Doga și Orchestra Operei Naţionale, dirijor Dumitru Cîrciumaru, vor evolua cu ocazia zilei Sărbătorii Limbii Române, pe 31 august, în Piața Piața Marii Adunări Naționale. Alături de Eugen Doga vor evolua și naistul Vasile Iovu, baritonul Andrei Jilihovschi și alții.
De asemenea, în cadrul spectacolului dedicat Limbii Române în Piața Marii Adunări Naționale va cânta și Orchestra Lăutarii, condusă de Nicolae Botgros. Solişti: Ion Paladi, Cristi Botgros, Lidia Bejenaru, Nicolae Cibotaru, Ioana Căpraru, și alții.


 Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi”, ora 15.00
 

Va avea loc ediţia a XXII-a a Salonului Internaţional de carte, la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova. Iar la Teatrul „Eugene Ionesco” va avea loc gala decernării premiilor Concursului Naţional de Dramaturgie.Ora 15.00, Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi”
Va avea loc ediţia a XXII-a a Salonului Internaţional de carte, la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova. Iar la Teatrul „Eugene Ionesco” va avea loc gala decernării premiilor Concursului Naţional de Dramaturgie.