Ți-a trecut vreodată prin gând să lansezi un start-up în domeniul medical utilizând tehnologia VR? Pe 23 septembrie, vom lua cu asalt unul dintre cele mai discutate subiecte digitale – realitatea virtuală în medicină. „Future of Health: VR” este cel de-al treilea eveniment consecutiv al proiectului antreprenorial „BreakingMed”.

Realitatea virtuală: moduri de aplicare în domeniul medical

Știm cu toții că atunci când ne gândim la ceea ce ne doare, durerea parcă se intensifică, dar când atenția ne este distrasă, acuitatea durerii scade. Pe baza acestei reacţii umane se bazează alinarea durerilor prin intermediul terapiei virtuale. Acest tip de terapie a fost experimentată cu succes în cazul pacienţilor cu arsuri, pentru care atât exerciţiile fizice (necesare pentru recuperarea capacităţii de mişcare), cât şi schimbarea pansamentelor le provoacă dureri cumplite.

O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Washington a creat, în sprijinul acestor pacienţi, „SnowWorld”, o lume virtuală destinată să le distragă atenţia de le procedura medicală cumplit de dureroasă la care sunt supuşi. Scufundaţi în iluzia captivantă a unui peisaj tridimensional înzăpezit, cu bulgări de nea şi pinguini, pacienţii au constatat că intensitatea senzaţiilor de disconfort în timpul manevrelor terapeutice era mult redusă.

Realitatea virtuală este o metodă nouă incredibilă de a învăța operațiile medicale complicate, de a învinge fobiile, de a ne relaxa și a ameliora durerile, de a trata depresia și, mai nou, specializarea care profită cel mai mult de pe urma realităţii virtuale este chirurgia. Mai multe universităţi şi spitale din lume au iniţiat programe de pregătire a viitorilor chirurgi cu ajutorul unor simulări foarte detaliate, iar rezultatele demonstrează că merită de investit în astfel de programe: îndemânarea chirurgilor se îmbunătăţeşte considerabil printr-o astfel de pregătire.

vis uan

Cel mai interesant, însă, urmează a fi descoperit la eveniment.

Agenda evenimentului Future of Health: VR

10:30-11:00 Înregistrarea participanților
11:00-11:45 Medical Trendsetter: VR Anastasia Miron, co-fondator „GlobeIn” și „TEKEDU”, fondator „Child Proof Yourself”, pasionată de VR (Virtual Reality) și AR (Augmented Reality) pentru a rezolva problemele umane
12:00-12:45 Medical Startup Made in Moldova: Rift Time
13:15-15:15 VR Workshop cu Dumitru Gangaliuc, CEO RiftTime, o echipă de Interactive-experimental VR/AR Marketing

Fie că ești inițiat în domeniul medicinei, fie în domeniul IT sau chiar ambele, te îndemnăm să faci parte din proiectul „BreakingMed” ce își propune îmbunătățirea sistemului medical de la noi din țară.

Înscrie-te AICI

Surprinde esența întregului proiect.

Amintim că, toate ideile generate în cadrul evenimentelor din seria BreakingMED, vor putea fi dezvoltate în timpul ultimei etape a proiectului și anume a Hackathon-ului, care va dura o săptămână în perioada 16-22 octombrie.

***

Proiectul este inițiat de iHUB Chișinău în colaborare cu Drupal Moldova Association, cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională și Guvernul Suediei, reprezentat de Agenția Suedeză pentru Cooperare și Dezvoltare Internațională (Sida).

 

Distribuie articolul: