Sânii unei viitoare mămici pot „șopti” ce sex va avea bebeluşul pe care-l poartă în burtă. Acest lucru este susținut de Jenna Pincott, care este jurnalistă specializată în stiinţă, în noua sa carte dedicată femeilor gravide, „Do Chocolate Lovers Have Sweeter Babies”, scrie descopera.ro. Viitorii părinţi au încearcat întotdeauna să ghicească sexul bebeluşului aflat în burtă. Încă din antichitate, se credea că acest lucru poate fi descoperit după forma burticii. Acest mit spunea că dacă burtica femeii gravide este rotundă, aceasta va aduce pe lume un băiețel, iar dacă este ovală, în ea „se ascunde” o fetiță.

Pincott susţine că această teorie este o absolut greşită. Până gravida ajunge să facă ecografie, sexul fătului poate fi determinat doar după forma și mărimea glandelor mamare. Jurnalista susține că mamele care aşteaptă o fetiţă au sânii mai mari decât ale celor care aşteaptă un băieţel.

Potrivit lui Pincott, sânii unei femei care poartă în burtă o fetiţă se măresc în circumferinţă cu 8 cm, iar ai unei mămici ce aşteaptă un baiat se vor mări doar cu 6,5 cm.

Acest lucru se datorează faptului că fetusul de sex masculin elimină testosteron, hormon care inhibă dezvoltarea sânilor.
Așadar, dacă sânii vi s-au mărit destul în dimensiuni, indicat ar fi să cumpărați mai multe hăinuțe de culoare roz.

Distribuie articolul: