Căsnicia sau relaţiile de durată sunt ca un job, doar că de la acesta nu-ţi poţi lua concediu, fără ca să ai urmări mai mult sau mai puţin dureroase. Traiul în doi implică răbdare, timp, respect şi investiţii. De cele mai multe ori, se întâmplă, ca majoritatea obligaţiilor şi responsabilităţilor ne revin nouă, femeilor. Dar adevărul este că femeile pot fugi dintr-o extremă în alta. 

Grija şi atenţia excesivă pe care i-o acorzi partenerului tău, poate deveni obositoare atât pentru el, cât şi pentru relaţia pe care o aveţi. Dacă faci mai mult de una sau două din aceste gafe, fii sigură că, eşti o soţie posesivă şi ar fi cazul ceva să schimbi.

1 Îi telefonezi din oră în oră. Bărbatul nu este animal de companie şi nici copil mic ca să-l verifici la fiecare pas ce face sau să fie mereu alături de tine. Dragostea este bună, dar bărbaţii au nevoie de spaţiu şi timp care să le aparţină în exclusivitate lor.

2  Eşti împotriva ieșirilor la o bere cu băieții. Cum ai tu nevoie de o partidă de shoping, aşa şi el vrea să bea o bere cu băieţii, fără să se gândească la obligaţiile şi responsabilităţile pe care le are. Evident, aceste ieşiri nu trebuie să fie zilnice şi să nu depăşească limita de bere.

3 Îl critici mereu. Bărbaţii sunt cam neîndemânatici de felul lor şi de foarte multe ori pot confunda date, nume sau să uite ce au de făcut, dar asta nu înseamnă că de fiecare dată trebuie să-i aminteşti de neajunsurile lui. Chiar dacă a făcut ceva greşit, ai grijă cum îi spui acest lucru, ca să nu-i afectezi orgoliul masculin. Este ca şi educarea unui copil – spune-i că este prost de 99 de ori şi la cea de a suta oară el o să creadă asta.

4 Îi dai sfaturi chiar şi atunci când el nu are nevoie de ele. Mereu îl tachinezi cu sfaturi utile şi vrei să-l educi ca să fie perfect. Cum să-şi poarte blugii, cu ce să-și asorteze cămaşa, cine să-i fie prieten, cum să procedeze corect, etc, etc. Lista poate continua la infinit, dar de cele mai multe ori, el nu are nevoie să-i spui ce este şi ce nu este corect, oferă-i sprijin şi sfaturi, atunci când ţi le cere. Pentru că aşa îţi asumi rolul nu de o soţie iubitoare, dar de o mamă perfecţionistă care-şi educă fiul.

Oferă-i libertate, timp, nu-l cicăli şi obişnuieşte-te că el vine de pe o altă planetă decât a ta. Lucrurile care îţi par ridicole pentru el pot fi o normalitate şi invers. Ai grijă de el, dar nu fi cicălitoare şi lasă-i aer şi spaţiu personal.   

Distribuie articolul: