Organizația Mondială a Sănătății și-a enunțat, recent, îngrijorarea, afirmând că oamenii ar trebui să se preocupe de renunțarea obligatorie la cel puțin 5% din cantitatea de zahăr pe care o consumă zilnic. Vă prezentăm o poveste de-a dreptul motivațională, în ceea ce privește hotărârea de a renunța la zahăr pe parcursul a cel puțin un an!

Povestea lui Eve Schaub care, timp de un an, a renunţat împreună cu familia ei la consumul de zahăr, ne arată despre ce impact poate avea această schimbare asupra întregii omeniri. Schaub a scris şi o carte pe această temă, ”Year of No Sugar”, publicată recent, informează totb.ro.


Familia Schaub a eliminat din dietă nu doar zahărul ca atare şi mierea, ci şi toate alimentele care conţin zahăr adăugat, multe dintre ele neaşteptate: sosuri pentru salate, maioneză, pâine, chiar şi bacon. Singura excepţie a constituit-o zahărul natural, regăsit în fructe. Potrivit mărturiilor celor patru membri ai familiei, schimbările pozitive nu au întârziat să apară, deşi s-au instalat într-un ritm lent.

Una dintre principalele modificări a fost faptul că cei patru au început să se simtă mai energici şi să aibă mai puţine probleme de sănătate, iar atunci când au avut, de pildă, viroze, susţin că s-au vindecat mai repede.Pare surprinzător, dar niciunul din cei patru nu a slăbit în timpul acestui experiment.

“De-a lungul timpului, ni s-a schimbat sensibil simţul gustului. Lucrurile dulci au început să ni se pară diferite, ba chiar dezgustătoare până la urmă. Alimentele care în mod normal ni se păreau apetisante, au devenit obscene şi greţoase,” spune Eve Schaub, într-un interviu pentru Huffington Post.

După experimentul de un an, familia a revenit la o dietă normală, păstrând însă un consum moderat de zahăr şi alegând să-şi prepare în casă diverse alimente, cum ar fi pâinea sau maioneza, care, cumpărate din comerţ, conţin zahăr adăugat. “Cu siguranţă că avem un cer al gurii mult mai sensibil acum şi o apreciere mult mai fină a gustului dulce.

”Dintr-o persoană care se delecta cu o bucăți de tort, am ajuns să prefer gustul mult mai subtil al cremelor de fructe. Când alegem să servim un desert, ceea ce se întâmplă rar, e unul mic şi foarte special,” spune Eva Schaub, care le recomandă oamenilor să se informeze mai temeinic despre efectele zahărului şi să elimine pe cât posibil acest ingredient din alimentația zilnică.

Sursă foto: www.diken.com.tr, www.dailymail.co.uk,eveschaub.com

Distribuie articolul: